1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gegrilde kalfsentrecote met Bulgur

Gegrilde kalfsentrecote met Bulgur

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-2014

Ingrediënten 4 personen


100 gr bulgur, 225 gr groentebouillon, 15 gr boter, 2x snufje zout, 45 gr walnoten grof gehakt, 1 teentje knoflook, 80 gr pruimen (zonder pit), 10 gr verse koriander grof gesneden, 75 gr feta (dodoni), kruimelen, halve theelepel kaneel, theelepel, komijnzaad, 30 gr eiwit, zwarte peper, versgedraaid, olijfolie (garnering bord), 4 kalfsschnitzels, 8 cocktailprikkers



Gegrilde kalfsentrecote met Bulgur
Gegrilde kalfsentrecote met Bulgur

Kijk voor meer info over kalfsvlees op http://www.kalfsvlees.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bulgur, bouillon en snufje zout 15 minuten koken, daarna boter toevoegen. Op een plat bord af laten koelen. Knoflook en pruimen fijn draaien in de keukenmachine. Afgekoelde bulgur mengsel in kom doen. Toevoegen knoflook/pruimen, walnoten, koriander, feta, kaneel, komijn, eiwit, zwarte peper. Luchtig mengen met de hand. Snufje zout toevoegen. Mengsel verdelen over 4 kalfsschnitzels. Schnitzels oprollen en vastzetten met 2 cocktailprikkers. Oven voorverwarmen op 175 graden. Verwarm pan met dikke bodem en voeg paar druppels olijfolie toe. Bak de vleesrolletjes op matig vuur rondom bruin. Plaats de aangebraden rolletjes op vuurvaste schaal en bak in de oven. Haal de rolletjes na 15 minuten uit de oven, dek ze af met plastic en laat 3 minuten rusten. Vleesrolletjes zouten en peperen. Prikkertjes verwijderen en in mooie plakken snijden. Uitserveren op langwerpige borden. Met helft van compote in kommetje, andere helft op het bord. Vlees op compote op bord leggen. Napperen met olijfolie.

Serveertip

Lekker met een frisse salade



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top