1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsriblappen met raapstelenstamppot

Kalfsriblappen met raapstelenstamppot

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsriblappen, 2 eetl olijfolie, 4 sjalotjes (in de lengte gesneden), Blaadje laurier, Takje tijm, 1 eetl tomatenpuree, 2 dl witte wijn, 2 dl kalfsfond, 2 eetl. gehakte dragon, Zout, peper, 1 kg kruimige aardappels, 3 bosjes raapstelen, 50 gram boter, 2 eetl cr�me fra�che



Kalfsriblappen met raapstelenstamppot
Kalfsriblappen met raapstelenstamppot
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kalfslappen om en om bruin bakken in matig hete olijfolie. Sjalotjes toevoegen en licht fruiten, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Laurier en tijm toevoegen. Op laag vuur garen ca 70 min. Op smaak brengen met zout, peper. voor het raapstelenstampje: Aardappels schillen, wassen en gaar koken in water met zout. Afgieten, droogstomen. Stampen met een pureestamper. Raapstelen plukken en wassen, door de warme aardappels roeren met zachte boter en crème fraîche. Evt nog wat zout en peper toevoegen. De puree op het midden van de warme borden scheppen. Hierop het kalfsvlees. De verse dragon op het laatst door de vleesjus mengen en over het vlees lepelen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top