1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoen
  4. Kalfslappen, gesmoord met pompoen

Kalfslappen, gesmoord met pompoen

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2014

Ingrediënten 4 personen


4 st kalfslappen, 2 eetl olijfolie, 1 zoete ui in de lengte gesneden, 2 teentjes knoflook gehakt, 400 gr pompoen zonder schil in blokjes, 2 dl witte wijn, 1 dl water, 3 dl kalfsfond, voor de Polenta: 100 gram polenta, 4 dl kippenbouillon, 2 ei dooiers, Zout, peper, Olijfolie, voor de gember ricotta: 150 gram ricotta, 30 gram verse gember gehakt, 2 eetl gembersiroop



Kalfslappen, gesmoord met pompoen
Kalfslappen, gesmoord met pompoen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de polenta een paar uur van te voren, zodat deze kan koelen. Kook de kippenbouillon. Voeg daarna de polenta toe en laat het op laag vuur ca 5 min pruttelen met zout en peper. Daarna het vuur uitzetten en de pan 2 minuten laten staan. De eidooiers toevoegen en meteen goed doorroeren. Daarna het geheel uitstorten op een bakplaat of platte schaal en een paar uur laten koelen in de koelkast. Bak de kalfslappen in circa 1 minuut om en om in matig hete olie rondom bruin Ui en knoflook toevoegen en licht fruiten. Afblussen met witte wijn en water, kalfsfond toevoegen. Ca 70 minuten laten stoven op laag vuur. Na ca 50 minuten pompoen toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Snij de polenta in driehoeken en om en om grillen in een grillpan met olijfolie. Meng de ricotta, gember en gembersiroop. Blijf roeren tot er een smeu�ge cr�me ontstaat. Verdeel de kalfslappen over 4 warme broden samen met pompoenstukjes. Ricotta cr�me op de pompoenstukjes scheppen en garneren met 3 stukken gegrilde polenta.

Serveertip

Laat de kalfslappen rustig stoven op niet te heet vuur



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top