1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsentrecote met gebakken asperges

Kalfsentrecote met gebakken asperges

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsentrecotes, 2 eetlepels olijfolie, 800 gram krieltjes, 4 eieren (medium gekookt), 2 bosjes groene asperges, 2 eetlepels olijfolie, Sap ½ limoen, 15 gram platte, peterselie, grof gesneden, Peper en zout



Kalfsentrecote met gebakken asperges
Kalfsentrecote met gebakken asperges
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kalfsentrecotes insmeren met olijfoliee en circa 20 minuten op temperatuur laten komen buiten de koelkast. De krieltjes in water met zout gaar koken, afgieten en warm houden. De eieren koken in circa 4 minuten. Afspoelen onder de koude kraan en pellen. Snij de onderkant van de asperges af en meng de asperges met de olijfolie. Verwarm de grillpan en gril de asperges op matig vuur beetgaar. Doe ze daarna in een schaal en bestrooi het met zout, peper en limoensap. De kalfsentrecotes om en om in koekenpan op matig vuur bakken ca 3 minuten aan iedere zijde. Op warm bord laten rusten. Afdekken met plastic folie. Krieltjes halveren, in een ring op een bord plaatsen en licht aandrukken. Leg hierop het ei en met een vork licht prakken. Leg de asperges op het bord en hierop de kalfsentrecotes in 3 mooie stukken gesneden. Tot slot bestrooi je het ei met grof gesneden platte peterselie.

Serveertip

Buiten het aspergeseizoen vervang je de asperges voor een ander seizoensproduct.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top