1. Home
  2. Recepten
  3. Mediteraanse Kalfstajine

Mediteraanse Kalfstajine

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2014

Ingrediënten 4 personen


500 gram kalfspoulet, 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 eetlepel karwijzaad, 1 eetlepel korianderkorrels, 1 blikje tomatenpuree, 400 gram trostomaten, 5 dl kalfsfond, 400 gram kikkererwten gekookt, 175 gram pruimen zonder pit, Schil van 1 sinaasappel, 300 gram couscous, 6 dl kalfsfond, 30 gram verse koriander, grof gesneden, Zout, peper, Sap ½ limoen



Mediteraanse Kalfstajine
Mediteraanse Kalfstajine

Kalfsvlees uit de tajine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kalfspoulet in olijfolie licht bruin aanbakken. Voeg een ui en knoflook toe en licht fruiten. Doe daar karwij zaad en korianderkorrels bij. Daarna tomatenpuree toevoegen en afblussen met kalfsfond. Voeg daarna de tomaten en kikkererwten toe en breng het zachtjes aan de kook. Voeg de pruimen toe en laat het geheel ca. 90 min stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met de sinaasappel schilletjes. Kook de kalfsfond en voeg het daarna toe aan de couscous en laat dit wellen. Mengen dit met koriander, zout, peper en limoen. Je kan dit stoof gerecht uiteraard in een authentieke tajine bereiden en het uit de tagine serveren met de couscous, warm brood en een frisse salade van tomaat, sinaasappel en mint.

Serveertip

Niet op te hoog vuur stoven anders verbrand het vlees



Volgen


Reacties (1)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top