Romige pasta met, kip, groente en cajunkruiden

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2014
  • Romige pasta met, kip, groente en cajunkruiden

    Romige pasta met, kip, groente en cajunkruiden

    Romige pasta met, kip, groente en cajunkruiden

Nog een vreselijk lekker pasta recept met kip dat lekker pittig en romig smaakt. Cajunkruiden zijn kant en klaar te koop of zelf maken. Je kan er ook een kippenpoot mee marineren (BBQ) of over je friet strooien. Wordt dan allemaal extra lekker. Deze lekkere pastaschotel is makkelijk en snel te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
500 gr linguine of fettuccine (Lidl) of pasta naar keuze
3 flinke kipfilets
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
1 rode paprika
1 groene paprika
4 roma tomaten
2 el ongezouten boter
2 el olijfolie
3 tl cajunkruiden
Half glas droge witte wijn
400 ml kippenbouillon
200 ml zure room
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Snufje cayennepeper
3 el vers gesnipperde peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, hapjespan met deksel.

Bereidingswijze

Snijd kipfilets in flinke brokken, kruiden met 2 t cajunkruiden. Helft van de boter en olijfolie in de hapjespan en om en om goudbruin braden en uitnemen. Rest van de boter en olijfolie verhitten en de rode en groene paprika (in reepjes gesneden) geperste knoflook en gesnipperde ui aanbraden. Roma tomaten in dunne partjes snijden en toevoegen en heel kort mee roerbakken. Ook kruiden met 1 t cajunkruiden, proeven en desnoods wat extra zout erbij doen. Groente kort uitnemen. Pasta in zout water ondertussen al dente koken en laten uitlekken.  Restant roerbakvocht afblussen met kippenbouillon en witte wijn. Even laten koken, roeren en dan room toevoegen. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Proef en voeg zwarte peper, een snufje cayennepeper en zout toe tot de saus lekker pittig smaakt. Doe dan de kipblokjes en de groenten terug met hun vocht en verhit kort. Voeg dan uitgelekte pasta erbij en roer goed door elkaar. Pan op tafel zetten, borden volscheppen en garneren met vers gesnipperde peterselie.

Serveertip

Lekker met een salade.

Laatste reacties

1970avandorst avatar
1970avandorst 20-01-2016

Vanavond gegeten. Viel in goede aarde. Lekker recept! Bedankt hiervoor.

ankie43 avatar
ankie43 16-07-2014

Dat lukt niet, ben ik bang. Ik krijg steeds de kreet this content could not be opend, of iets in die strekking. Jammer hoor.

Cecileg avatar
Cecileg 16-07-2014

Ankie, je kunt ze denk ik wel in bewaard zetten, zodat je, als Smulweb weer eens goed werkt, ze in de kookboeken kunt zetten. Lieve groet Cecile

ankie43 avatar
ankie43 16-07-2014

Ik kan op het moment geen enkel recept bewaren en dat duurt nu al bijna een week. Balen dus, Ankie

salicornia avatar
salicornia 15-07-2014

Smulweb werkt nog lang niet goed. Soms helpt F5. maar Smulweb kan ws ook reacties blokkeren om welke reden dan ook.

ruthbrock avatar
ruthbrock 15-07-2014

Ik krijg ook geen opgehaald reacties

ankie43 avatar
ankie43 11-07-2014

Dat was mij ook al opgevallen.

robvanleest avatar
robvanleest 11-07-2014

Vreemd dat ik al die 18 reacties niet kan zien. Doet Smulweb aan censuur?

Delarosa avatar
Delarosa 09-07-2014

Zou je mij hier niet in willen betrekken Alex? Jij weet toch niet hoe mijn leven eruitziet of wel? Ik ben in ieder geval altijd eerlijk over mijn recepten en waar ik ze vandaan krijg/haal.. Voor een kajuitkok heb je veel praatjes. En voor Cecile en Ankie: sorry maar hier moest ik even op reageren, laat m'n naam niet zomaar meenemen hierin..

Cecileg avatar
Cecileg 09-07-2014

Ankie ik ben het helemaal met je eens! Ik heb ook geprobeerd er rede in te brengen maar ik stop ermee! Dit zijn twee dikke betonnen muren die tegen elkaar lopen. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten