Romige pasta met, kip, groente en cajunkruiden

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Romige pasta met, kip, groente en cajunkruiden

    Romige pasta met, kip, groente en cajunkruiden

    Romige pasta met, kip, groente en cajunkruiden

Nog een vreselijk lekker pasta recept met kip dat lekker pittig en romig smaakt. Cajunkruiden zijn kant en klaar te koop of zelf maken. Je kan er ook een kippenpoot mee marineren (BBQ) of over je friet strooien. Wordt dan allemaal extra lekker. Deze lekkere pastaschotel is makkelijk en snel te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
500 gr linguine of fettuccine (Lidl) of pasta naar keuze
3 flinke kipfilets
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
1 rode paprika
1 groene paprika
4 roma tomaten
2 el ongezouten boter
2 el olijfolie
3 tl cajunkruiden
Half glas droge witte wijn
400 ml kippenbouillon
200 ml zure room
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Snufje cayennepeper
3 el vers gesnipperde peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan, hapjespan met deksel.

Bereidingswijze

Snijd kipfilets in flinke brokken, kruiden met 2 t cajunkruiden. Helft van de boter en olijfolie in de hapjespan en om en om goudbruin braden en uitnemen. Rest van de boter en olijfolie verhitten en de rode en groene paprika (in reepjes gesneden) geperste knoflook en gesnipperde ui aanbraden. Roma tomaten in dunne partjes snijden en toevoegen en heel kort mee roerbakken. Ook kruiden met 1 t cajunkruiden, proeven en desnoods wat extra zout erbij doen. Groente kort uitnemen. Pasta in zout water ondertussen al dente koken en laten uitlekken.  Restant roerbakvocht afblussen met kippenbouillon en witte wijn. Even laten koken, roeren en dan room toevoegen. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Proef en voeg zwarte peper, een snufje cayennepeper en zout toe tot de saus lekker pittig smaakt. Doe dan de kipblokjes en de groenten terug met hun vocht en verhit kort. Voeg dan uitgelekte pasta erbij en roer goed door elkaar. Pan op tafel zetten, borden volscheppen en garneren met vers gesnipperde peterselie.

Serveertip

Lekker met een salade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten