Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (Keftedes) uit Slow C

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (Keftedes) uit Slow C

    Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (Keftedes) uit Slow C

    Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (Keftedes) uit Slow C

Echt lekkere keftedes, uit de slow cooker, dus alle smaak zit goed in het gehakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr. vers witbroodkruim (of panneermeel)
1 losgeklopt ei
Geraspte schil en sap van 1/2 kleine sinaasappel
1 theelepel gedroogde oregano
400-500 gr. mager gehakt
1 kleine ui fijngesneden
4 tenen knoflook fijngehakt of geperst
 2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
zout/peper

Voor de saus
1 ui gesnipperd
400 gr. tomatenblokjes (uit blik)
1,5 dl hete runderboullion
1 laurierblaadje

Voor de echte keftedes: neem lamsgehakt ipv mager gehakt en lamsbouillon ipv. runderbouillon.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 397,87 kcal
Koolhydraten 23,63 g
Eiwitten 28,51 g
Vetten 20,14 g
Benodigdheden

Grote koekenpan
schaal om het gehakt in de kneden
Slow Cooker

Bereidingswijze

Doe de broodkruim/panneermeel, losgeklopt ei, sinaasappelrasp en -sap en de oregano in een kom. Voeg het gehakt, de ui en 3 tenen geperste knoflook toe en voeg naar smaak zout en peper toe.
Kneed het geheel goed door elkaar.

Vorm met vochtige handen worstjes van ongeveer 5 cm van het gehakt. Rol de worstjes door de bloem. Leg ze ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat ze iets steviger worden.

Verhit de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes 5-8 minuten of tot ze rondom bruin zijn, leg ze daarna op een bord en laat het bakvet in de pan.

Doe voor de saus de ui met 1 teen geperste knoflook in de koekenpan, bak deze in 3-4 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel weer aan de kook, laat dit 1 minuut doorkoken.

Schep de saus in de binnenpan en meng de gehaktballen erdoor. Leg het laurierblaadje hier bovenop en strooi er naar smaak zout en peper over.

Zet de slow cooker 1 uur op hoog en vervolgens 4 tot 5 uur op laag. (kijk na 4 uur af en toe of de balletjes gaar zijn)

Bron

Het Slowcooker kookboek

Serveertip

Lekker met turks brood en een frisse griekse salade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

akazam avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten