Heerlijke kruidige lamsstoof uit India

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2014

Superzacht gestoofd lamsvlees in echt een subtiele kruidige saus. Dit is Smullen!!!!

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr lamspoulet
(versgemalen) peper en zout
40 gr boter
1 witte ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el gele currypasta (bv van Blue Elephant)
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
1 tl cayennepeper
2 el bloem, gezeefd
4 dl kippenbouillon, van 1 blokje
150 gr rozijnen
2 dl Griekse yoghurt
1 el citroensap
fijngesneden koriander of peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
stoofpan

Bereidingswijze

Kruid het vlees royaal met peper en zout en bak het in de boter (of ghee, dat is geklaarde boter) rondom bruin. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak dat even mee.
Ga verder met de currypasta, de specerijen en de bloem en laat die ongeveer een minuutje meebakken, gevolgd door de bouillon en rozijnen. Laat het geheel op laag vuur stoven - ca 1 a 1,5 uur - tot het vlees lekker zacht is, wel regelmatig doorroeren.
Voeg als laatste de yoghurt, citroensap en kruiden toe en dan direct lekker van gaan Smullen. Eet smakelijk!!!

Bron

Uit een kookboekje van Kookjij, iets aangepast

Serveertip

Lekker met saffraanrijst en peultjes!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten