Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Kebab
  5. Echte Griekse Kofta kebab voor barbecue

Echte Griekse Kofta kebab voor barbecue

Door: Fressnapf

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-07-2014

Ingrediënten 4 personen


500 gr lamsgehakt
4 teentjes knoflook
2 uitjes
1 e komijnpoeder
1 e korianderpoeder
Halve t kaneelpoeder
1 t cayennepeper
2 e vers gesnipperde peterselie
Halve e vers gesnipperde munt
1 ei
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Keukenmachine rvs schaal


Heerlijke Griekse kebabjes die smaken naar vakantieherinneringen. Heerlijk om nu met dit mooie, warme weer buiten op de Barbecue te leggen en aan de tuintafel te eten met dip, brood en Griekse salade. Lamsgehakt moet  je bij een Turkse slager halen, lekker vers en goedkoop en anders neem je mager rundergehakt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een foodprocessor, doe er grof gesneden uien en knoflook in. Doe alle specerijen er in inclusief een halve tl zeezout en wat vers gemalen zwarte peper. Maal fijn tot een pasta. Doe dan gehakt erin met een eitje en maal goed door elkaar tot een fijne pasta. Neem dan satéstokjes en pak een handje gekruid gehakt en draai rond het stokje. Leg ze dan even in de koelkast tot ze koud en dus stevig zijn. Leg de stokjes dan op een hete barbecue want juist door die houtskoolsmaak krijg je een enorme smaakexplosie. Als je bezig bent regelmatig draaien en opletten dat de stokjes niet verbranden!

Serveertip

Lekker met aubergine dip, tzatziki of hummus.
 

Bron

Zo maakten we dat in elk Grieks restaurant



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top