De lekkerste slagroomtaart

  • Europees, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2014
  • De lekkerste slagroomtaart

    De lekkerste slagroomtaart

    De lekkerste slagroomtaart

Deze slagroomtaart vind ik nog lekkerder dan die van de bakker. Een feestje om te maken en nog leuker om hem op te eten!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de 'cake'/taartbodem
Mix voor biscuitdeeg (zelf koop ik deze altijd van het merk 'Soezie', o.a. verkrijgbaar bij Welkoop. Kijk op'' www.soezie.com'' voor een verkooppunt bij u in de buurt)
Eieren (pas de hoeveelheid aan aan de grootte van de springvorm, zie verpakking biscuitdeeg)
Water (pas de hoeveelheid aan aan de grootte van de springvorm, zie verpakking biscuitdeeg)

Voor de vulling
200 gr mix voor banketbakkersroom (tevens van Soezie)
600 ml melk
2 x 250 ml verse slagroom
4 eetlepels kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
Aardbeienjam
1 zakje klop-fix (Dr Oetker, zo loopt de slagroom niet zo snel terug)

Versiering
fruit naar keuze: bijvoorbeeld aardbeien en perzikken uit blik
Crispy nootjes of chocoladevlokken voor aan de zijkant
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm
Scherp mes om de taart mee in laagjes te snijden (of eventueel een speciaal sterk, dun draad)
Spuitzak voor de slagroom
 

Bereidingswijze

1. Voeg een eetlepel water, 2 eieren en 140 gram biscuitdeeg samen in een kom. klop het geheel 10 minuten op maximale snelheid op. Doe het beslag in en ingevette springvorm en bak de biscuit 25 à 30 minuten in een voorgevormde oven op 180 graden.
2. Laat de biscuit afkoelen en snijd daarna in drie horizontale 'lagen' met een scherp mes. Zorg dat er tussen iedere laag minimaal 1 cm zit. Begin met de bovenste laag, til deze van de cake af en snijd vervolgens een tweede laag eraf. 
3. Klop de verse slagroom met de kristalsuiker en vanillesuiker. Maak daarna de banketbakkersroom klaar door de melk en de mix met elkaar te mengen. Laat staan in de koelkast.
4. Wanneer de biscuit is afgekoeld, kan het 'opbouwen en versieren' van de taart beginnen. Smeer de bovenkant van de onderste laag (de 'bodem') in met een dun laagje aardbeienjam. Smeer daaroverheen een rijke laag banketbakkersroom (ongeveer 2 cm dik).
5. Plaats de tweede biscuitlaag bovenop de banketbakkersroom. Op de tweede biscuitlaag smeer je vervolgens een rijke laag slagroom (ook ongeveer 2 cm dik). 
6. Plaats de derde (laatste) biscuitlaag op de slagroom en leg in het midden een aardbei en plakjes perzik. Versier de taart vervolgens met toefjes slagroom en druk hier voorzichtig extra fruit (of andere versiersels zoals chocolaatjes) op. 
7. Smeer de zijkanten van de taart voorzichtig in met wat slagroom. Druk hier met de hand wat suikernootjes (zakje van Dr Oetker) op, of anders chocoladevlokken. 
8. Laat de taart een poosje staan in de koelkast. 

Serveertip

Een tip voor het aansnijden van de taart: zorg ervoor dat je een scherp mes gebruikt, die van tevoren even onder de warme kraan is gehouden. Dit zorgt ervoor dat de laagjes in de taart goed zichtbaar blijven. 

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten