Provencaalse wittebonen-crèmesoep met rivierkreeftjes

  • Frans, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-07-2014
  • Provencaalse wittebonen-crèmesoep met rivierkreeftjes

    Provencaalse wittebonen-crèmesoep met rivierkreeftjes

    Provencaalse wittebonen-crèmesoep met rivierkreeftjes

  • Provencaalse wittebonen-crèmesoep met rivierkreeftjes

    Provencaalse wittebonen-crèmesoep met rivierkreeftjes

    Provencaalse wittebonen-crèmesoep met rivierkreeftjes

De inspiratie voor deze soep kreeg ik van internet. Eigenwijs als ik ben geef ik daar natuurlijk mijn eigen draai aan. Mijn soeprecept lijkt dan ook niet meer op het recept van internet.
Ik heb - in plaats van gedroogde witte bonen - een potje gebruikt, Voor peulvruchen wel zo gemakkelijk.
De rivierkreeftjes had ik toevallig in huis.
En door toevoeging van nog wat lekkere kruiden is er een heerlijke romige soep onstaan waar we heerlijk van hebben gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 potje witte bonen (360 gr)
50 gram rivierkreeftjes (je kunt ook garnalen gebruiken, maar wij vinden de rivierkreeftjes smakelijker)
kippenbouillon (hoeveelheid is de inhoud van het potje witte bonen)
2 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
vers gemalen peper, zout
1 flinke eetlepel Provencaale kruiden
1 klein laurierblad
paar druppels tabasco

 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer
pan
mes
plankje

Bereidingswijze

Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet. Spoel ze goed af met warm water.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes.

Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de knoflook heel even aan totdat deze gaat geuren. Pas op dat de knoflook niet verbandt dan wordt deze bitter!
Doe de witte bonen bij de knoflook en voeg de inhoud vn het potje aan kippenbouillon toe (kan van blokje),
Doe de kruiden en het laurierblad bij de soep.
Breng aan de kook en laat plm. 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Doe de lente-uitjes in de soep en laat ze heel even mee verwarmen.
Doe de rivierkreeftjes in de soepkommen of -borden en giet de hete soep eroverheen.
Voor het opdienen nog een paar druppels olijfolie over de soep en dan.......smullen maar!

Serveertip

Heerlijk voorgerecht bij een maaltijd met vis.
De soep is licht verteerbaar.

Ook lekker als lunchgerecht,

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 31-07-2014

Gisteren weer gemaakt! Nu is er niets meer over voor een nog lekkerder tweede dags soepje. Lieve groet Cecile

Cecileg avatar
Cecileg 17-07-2014

Ik loop al bijna een week met mijn ziel onder mijn arm, want mijn lief doet mee aan de 4-daagse van Nijmegen. Geen zin om te koken, maar alleen een maaltijdsalade. Vandaag de moed gevonden om deze soep te maken. ze is heerlijk, ga ik vaker maken, zeer zeker! Lieve groet Cecile Morgen kan ik weer lekker koken voor mijn lief.

pwiggers avatar
pwiggers 01-07-2014

In plaats van schaaldieren is de soep ook erg lekker met gebakken spekreepjes of reepjes rauwe ham. Gewoon proberen.

zoetmusje avatar
zoetmusje 01-07-2014

het lijkt me een heerlijk gerecht alleen wij lusten geen schaaldieren verder lijkt mij de soep lekker. verder goede vrienden. g.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten