Mini quiches met courgette en geitenkaas

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2014
  • Mini quiches met courgette en geitenkaas

    Mini quiches met courgette en geitenkaas

    Mini quiches met courgette en geitenkaas

Mijn leesclubvriendinnen kwamen afgelopen weekend en ik wilde ze iets lekkers voorzetten bij de lunch.
Ik had een mooie foto gezien van de Mini-quiches-met-zalm-en-groene-aasperges, maar een paar van mijn vriendinnen eten vegetarisch. Toen bedacht ik deze kleine quiches die ook erg in de smaak vielen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes (roomboter) bladerdeeg
1 kleine dunne courgette
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
peper, zout,
1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden
zachte geitenkaas (hoeveelheid naar smaak)
1 ei
1/2 dl slagroom
eventueel wat takjes tijm om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kleine koekenpan
uitsteekvorm (kan ook glas o.i.d. zijn) om het bladerdeeg uit te steken.
bakpapier
mes
plankjes om te snijden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg.
Vorm van het overgebleven deeg een randje rond het bladerdeeg (zie foto).
Prik het deeg in met een vork. Bak de bladerdeegrondjes plm. 5  minuten voor in de voorverwarmde oven.
De binnenkant staat nu iets bol. Druk dit naar beneden.

Snij de courgette in dunne plakjes (zoveel als je denkt nodig te hebben).
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak de courgettes hierin rondom aan zodat ze wat zachter worden.
Bak de knoflook even mee.
Kruid de courgetteplakjes met peper, zout en Provencaalse kruiden. Laat wat afkoelen.

Verdeel de geitenkaas over de bladerdeegrondjes.
Verdeel de courgetteplakjes hierover.
Klop het ei los met de slagroom. Maak op smaak met peper en zout. Giet dit over het courgette-geitenkasmengsel.
Bak de quiches plm. 12- 15 minuten onderin in de hete oven.
 

Serveertip

Je kunt de quiches goed invriezen. Bak ze dan niet te bruin.
Wil je ze gaan eten, doe ze dan bevroren in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Bak ze plm. 15 minuten en je kunt gaan smullen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

amsterdameten avatar
amsterdameten 06-07-2014

Lekker, bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten