salade nicoise

  • Frans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2014
  • salade nicoise

    Salade nicoise

    Salade nicoise

  • salade nicoise

    Salade nicoise

    Salade nicoise

Voor ons het allerlekkerste Salade Nicoise-recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 krop sla, 3 eetlepels azijn, 6 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen peper, 1 uitgeknepen teen knoflook, 1 tl mosterd, 1 el in ringen geneden sjalotten, 2 el fijngehakte peterselie, 4 stevige gaargekookte aardappels, 4 tomaten, 4 hardgekookte eieren, 1 blikje tonijn, 50 gr. zwarte olijven, 8 ansjovisfilets, 250 gr. koude beetgaargekookte sperziebonen, en nog 3 el gehakte peterselie voor de garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de sla en droog de bladeren goed af. Bekleed een schaal (of 4 aparte diepe borden of kommen) met de slabladen. Meng azijn, olie, zout, peper, knoflook en mosterd tot een saus. voeg bij de helft van deze saus de sjalotten en 2 el peterselie. Snijd de aardappelen in plakjes en meng ze door de saus. Snijd de tomaat en de eieren in vieren. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in brokjes. Leg de aardappelsalade op de slabladen en garneer met tomaat, ei, tonijn, olijven, ansjovisfilets en sperziebonen. Schenk de achtergehouden saus hieroverheen en bestrooi met gehakte peterselie.   

Bron

oeroud kookboekje van AH

Serveertip

Lekker met stokbrood en een glas zuid-Franse rosé of rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

amsterdameten avatar
amsterdameten 06-07-2014

Lekker hoor!

wilywortel avatar
wilywortel 04-07-2014

asdasd

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten