mijn lekkere gehaktballen in tomatensaus

  • Fusion, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2014
  • mijn lekkere gehaktballen in tomatensaus

    Mijn lekkere gehaktballen in tomatensaus

    Mijn lekkere gehaktballen in tomatensaus

ik voeg dit recept toe aan de kookgroep aardappeters
zij hebben mij wel toegelaten,en veel andere kookgroepen niet
het is een goedkoop maar lekker recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
voor 4  a 6 personen
450gram magere rundergehakt/of half om half.
voor de saus
2 blikjes tomatenpuree
4 grote tomaten
2 x prei
2uien
3eetlepels boem
of maizena
1/4 liter water
of bouillon
kruiden/laulierblad/peperkorrels/2 theelepels basilcum/1/2 tlpl tijm/wat gedroogde dille,
1/2 tlpl zout
2tenen knoflook geplet

1 ei
paneer
of 1 a 2 beschuiten



 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 mengschaal
1 snijplank
messen
1 grote koekenpan
pollepels


 

Bereidingswijze

voor de gehakt
doe deze in de mengschaal
en maak de gehakt los
voeg de kruiden toe
maar niet het laulierblad(die is voor de saus)
meng alles goed.
en maak balletjes van de gehakt.

voor de saus
in een grote pan bakt  u de gesneden ui met de prei
en de tomatenpuree,en de tomaten,en knoflook
voegt daar het water of de bouillon aan toe 
het laulierblad,de maizenaof bloem
en wanneer de saus kookt voegt u de balletjes gehakt toe
en een beetje suiker,een beetje citroensap of azijn.
laat nog 15 minuten koken,dan proeven,
dan het vuur minderen.
met de deksel op de pan.
mijn lekkere gehaktballetjes in tomatensaus.
kun je overal bij eten.
aardappels of bij rijst.
eenvoudig .

 

Bron

uit receptenboeken,maar ik geef er mijn eigen twist aan.

Serveertip

ik maak dit af en toe.
meestal eten wij vis,of pasta.
rijst gerecht met hete ei.

 

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten