Oosterse mie met tonijn in een jasje van sesam

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Oosterse mie met tonijn in een jasje van sesam

    Oosterse mie met tonijn in een jasje van sesam

    Oosterse mie met tonijn in een jasje van sesam

oosterse toijn op een bedje van mie van Hayley Anne

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 gr. tonijnfilet, sashimikwaliteit
100 gr. wakamé
2 el. rijstolie
2 el. sesamzaadjes

Voor de sakésaus:
1/2 tl. sesamolie
1/4 tl. wasabipasta
2 el. rijstazijn
1 el. mirin
1 el. sojasaus
1 el. suiker

Chinese Mie ( half pak bij de toko)
1 paprika ( kleur maakt niet uit)
bosuitjes
knoflook/ui
spaans pepertje
olijfolie
japanse sojasaus
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan
Plasticfolie

Bereidingswijze


De Chinese mie koken volgens recept. In een wok de kleingesneden paprika, bosui, knoflook, ui en klein beetje spaanse peper roerbakken in een beetje olijfolie. De gekookt mie erdoor heen husselen en almaken met wat sojasaus.

Snijdt de tonijn in lange stroken van ongeveer 3 cm. dik. Bestrijk de plakken met olie en duw deze vervolgens rondom in de sesamzaadjes.
Verwarm de pan en bak de tonijn aan elke kan snel en stevig ongeveer 1 minuut aan. Haal uit de pan, wikkel in plasticfolie en laat afkoelen.
Snijdt de tonijn in dunne plakken.

Saus:
Meng alle ingrediënten goed samen.

Leg de tonijn mooi op het bedje van de Chinese mie en serveer de wasabidressing on the side naast het gerecht. ( kan scherp zijn)

Bron

Internet

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inlihaka avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten