Oosterse mie met tonijn in een jasje van sesam
- Aziatisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
oosterse toijn op een bedje van mie van Hayley Anne
Ingrediënten 4 recipe.people
250 gr. tonijnfilet, sashimikwaliteit100 gr. wakamé
2 el. rijstolie
2 el. sesamzaadjes
Voor de sakésaus:
1/2 tl. sesamolie
1/4 tl. wasabipasta
2 el. rijstazijn
1 el. mirin
1 el. sojasaus
1 el. suiker
Chinese Mie ( half pak bij de toko)
1 paprika ( kleur maakt niet uit)
bosuitjes
knoflook/ui
spaans pepertje
olijfolie
japanse sojasaus
Benodigdheden
GrillpanPlasticfolie
Bereidingswijze
De Chinese mie koken volgens recept. In een wok de kleingesneden paprika, bosui, knoflook, ui en klein beetje spaanse peper roerbakken in een beetje olijfolie. De gekookt mie erdoor heen husselen en almaken met wat sojasaus.
Snijdt de tonijn in lange stroken van ongeveer 3 cm. dik. Bestrijk de plakken met olie en duw deze vervolgens rondom in de sesamzaadjes.
Verwarm de pan en bak de tonijn aan elke kan snel en stevig ongeveer 1 minuut aan. Haal uit de pan, wikkel in plasticfolie en laat afkoelen.
Snijdt de tonijn in dunne plakken.
Saus:
Meng alle ingrediënten goed samen.
Leg de tonijn mooi op het bedje van de Chinese mie en serveer de wasabidressing on the side naast het gerecht. ( kan scherp zijn)
Bron
Internet