1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Curry
  5. Romige rode kip curry

Romige rode kip curry

  • Thais,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2014

Ingrediënten 4 personen


- 3 cm gember, geraspt
- 1 rode peper, in ringetjes
- 1 ui, in ringen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 400-500 gram kippendijen in blokjes
- 1/2 pot tikka masalasaus van Patak€s
- groot blik kokosmelk 
- groot blik tomatenblokjes
- 3 eetlepels vissaus
- sap van 1 limoen 
- Griekse yoghurt
- verse koriander
- evt gehakte cashewnoten ter garnering
- naanbrood (of witte rijst) 



Romige rode kip curry
Romige rode kip curry

Zo vind ik curry het lekkerst; romig en met veel smaak. Het is echt een snelle maaltijd met een beetje hulp uit een pakje maar het het is heel lekker en ik vind het echt een aanrader!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit ui en knoflook in een grote braadpan. Voeg peper en gember toe en laat zo€n 5 minuten op middelhoog vuur staan.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden
3. Voeg de kip en de saus toe en laat weer een paar minuten staan. Daarna voeg je de kokoksmelk en tomatenblokjes toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat de kip gaar is (ca. 15 minuten)
4. Doe het naanbrood 5 minuten in de oven
5. Breng de curry op smaak met vissaus en limoensap. Vlak voor het serveren doe je op het bord een flinke schep yoghurt en garneer je het met verse koriander en eventueel gehakte nootjes. Serveren met het brood. 



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top