Omgekeerde chilischotel uit de oven
- Mexicaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
Lekker kruidige ovenschotel met bovenop een laag pikant gehakt, afgedekt met tortillachips en kaas.
Dit eet heel lekker weg op deze manier met een heerlijk krokant laagje om te beginnen..
Ingrediënten 4 recipe.people
4 el olijfolie2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 zak Mexicaanse groentemix (vers of diepvries)
1 blik kidneybonen, afgegoten en afgespoeld
2 el olijfolie
400 gr half-om gehakt
2 sjalotjes, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 Spaans pepertje, fijngesneden
1 blik tomaten op sap
1 zak tortillachips
75 gr geraspte (komijne)kaas
versgemalen peper en zout
Benodigdheden
snijplankscherp mes
koekenpan
ovenschaal, ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225grC.
Fruit de uien en knoflook in de olie, voeg de groentemix toe en bak die even mee. Dan de bonen erbij en die mee doorwarmen en alles goed doorelkaar mengen.
De bonenmix onderin de ovenschaal verdelen.
Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en fruit hierin wederom de sjalotjes, knoflook en het pepertje.
Doe het gehakt erbij en rul dat voordat je de tomaten toevoegt. Prak de tomaten fijn in de saus en laat deze een minuut of 5 pruttelen en wat dikker worden. Voeg evt wat peper en/of zout toe.
Schep de saus over de bonenmix, verkruimel de tortillachips erover en strooi daarover de kaas.
Zet de schaal 15 minuten in het midden van de oven tot er een mooi, knapperig laagje is ontstaan.
Haal er dan uit en laat eventjes iets afkoelen, des te knapperig is de bovenlaag.
Eet smakelijk!
Bron
Ashley, een vriend van me en ooit cheffie bij Gaucho's
Serveertip
Lekker met een salade!