Omgekeerde chilischotel uit de oven

  • Mexicaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Lekker kruidige ovenschotel met bovenop een laag pikant gehakt, afgedekt met tortillachips en kaas.
Dit eet heel lekker weg op deze manier met een heerlijk krokant laagje om te beginnen..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 el olijfolie
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 zak Mexicaanse groentemix (vers of diepvries)
1 blik kidneybonen, afgegoten en afgespoeld

2 el olijfolie
400 gr half-om gehakt
2 sjalotjes, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 Spaans pepertje, fijngesneden
1 blik tomaten op sap
1 zak tortillachips
75 gr geraspte (komijne)kaas
versgemalen peper en zout

 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
koekenpan
ovenschaal, ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225grC.

 Fruit de uien en knoflook in de olie, voeg de groentemix toe en bak die even mee. Dan de bonen erbij en die mee doorwarmen en alles goed doorelkaar mengen.
De bonenmix onderin de ovenschaal verdelen.
Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en fruit hierin wederom de sjalotjes, knoflook en het pepertje.
Doe het gehakt erbij en rul dat voordat je de tomaten toevoegt. Prak de tomaten fijn in de saus en laat deze een minuut of 5 pruttelen en wat dikker worden. Voeg evt wat peper en/of zout toe.
Schep de saus over de bonenmix, verkruimel de tortillachips erover en strooi daarover de kaas.
Zet de schaal 15 minuten in het midden van de oven tot er een mooi, knapperig laagje is ontstaan.
Haal er dan uit en laat eventjes iets afkoelen, des te knapperig is de bovenlaag.
Eet smakelijk!



 

Bron

Ashley, een vriend van me en ooit cheffie bij Gaucho's

Serveertip

Lekker met een salade!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten