1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Gemarineerde Ierse entrecote met Guinness-saus

Gemarineerde Ierse entrecote met Guinness-saus

  • Iers,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-06-2014

Ingrediënten 4 personen


4 Ierse entrecotes van 2 cm dik
4 eetlepels tomatenketchup
2 tenen knoflook, geperst
½ eetlepel mosterdpoeder
½ theelepel chilipoeder
½ eetlepel bruine suiker
versgemalen zwarte peper
 2 eetlepels olijfolie
Voor de barbecuesaus:

3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
1 eetlepel mosterdpoeder
1 theelepel gemalen piment
1 theelepels chilipoeder
 500 ml gezeefde tomaten
1 blik Iers bier (Guinness)
2 eetlepels citroensap
3-4 eetlepels bruine suiker
versgemalen zwarte peper



Gemarineerde Ierse entrecote met Guinness-saus
Gemarineerde Ierse entrecote met Guinness-saus

Met deze entrecote en zelfgemaakte saus waan je je helemaal in Ierland!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak eerst de barbecue-saus: verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui, knoflook en selderij zachtjes glazig. Roer de mosterdpoeder, piment en chilipoeder erdoor en voeg de gezeefde tomaten met het bier, het citroensap en de suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat de saus 30-45 minuten zachtjes inkoken tot een dikke barbecuesaus. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus afkoelen.
2. Meng in een diep bord de tomatenketchup met de knoflook, mosterdpoeder, chilipoeder, suiker en olijfolie tot een marinade en wentel de Ierse entrecotes er door. Laat de entrecote 30 minuten staan en op kamertemperatuur komen.
3. Rooster de entrecotes op de barbecue in 6-8 minuten bruin. Ze mogen van binnen rosé blijven. Keer ze regelmatig.
4. Serveer de Ierse entrecotes (in plakjes) met de barbecuesaus.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top