1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Garnalen
  5. Surf & turf Entrecote met garnalen

Surf & turf Entrecote met garnalen

  • Iers,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2014

Ingrediënten 4 personen


4 entrecotes
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel donkere basterdsuiker
2 theelepels hot peppersauce
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
6 kleine trostomaten
sap en rasp van 1 limoen
1 bosuitje, in ringetjes
12 grote ongepelde garnalen
1 grote teen knoflook, geperst
50 g zeekraal



Surf & turf Entrecote met garnalen
Surf & turf Entrecote met garnalen

De klasieke surf en turf op de BBQ!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de mosterd met bruine suiker, 1 theelepel hot peppersauce, peper naar smaak en 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de entrecotes met deze marinade en laat ze 30 minuten marineren en op kamertemperatuur komen.
2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de tomaatblokjes in een schaaltje om met de limoenrasp, uiringetjes, 2 eetlepels limoensap en zout en peper naar smaak.
3. Pel de garnalen en meng ze in een diep bord met de knoflook, 1 theelepel hot peppersauce, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak.
4. Rooster de entrecotes op de barbecue, 10 cm boven het smeulende houtskool, in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer de entrecotes na 3-4 minuten.
5. Zet een koekenpan op de barbecue en bak hierin de garnalen zonder extra vet al omscheppend in 2-3 minuten net aan gaar. Ze zijn dan ondoorschijnend en lichtroze.
6. Leg de entrecotes op borden. Leg er een pluk zeekraal op en verdeel de garnalen erover. Serveer de tomatensalsa erbij.
7. Geen barbecueweer? Bereid de entrecote dan in een grillpan op het vuur en roerbak de garnalen in een wok.

Serveertip

Wijnstijl: soepel met beet, middelzwaar en fris

Bijvoorbeeld: Stevige rosé als Clairet uit Bordeaux, Spaanse Rosado, Cabernet Rosé uit Australië



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top