Thaise spiesjes met Iers rundvlees

  • Thais,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2014
  • Thaise spiesjes met Iers rundvlees

    Thaise spiesjes met Iers rundvlees

    Thaise spiesjes met Iers rundvlees

Een heerlijke combinatie van Ierse en Thaise smaken!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 Ierse entrecotes van 3 cm dik
1 eetlepel Thaise rode
curry-pasta
1 rijpe mango, in blokjes
sap en rasp van 1 limoen
2 eetlepels rijstolie
1 eetlepel verse koriander,
fijngehakt
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
12 tapas-spiesjes

Bereidingswijze

1. Snijd de Ierse entrecotes in blokjes.
2. Meng in een diep bord ¾ eetlepel curry-pasta met één eetlepel limoensap en de rijstolie en schep het vlees erdoor. Laat het vlees zo 15 minuten marineren.
3. Pureer de mango met twee eetlepels limoensap en één theelepel curry-pasta tot een gladde saus. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
4. Rijg steeds drie blokjes vlees aan een spiesje. Rooster de spiesjes in een grillpan op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin.
5. Zet de mango-dip in een schaaltje op een platte schaal en leg de spiesjes eromheen. Strooi de limoenrasp en koriander over de spiesjes.

Serveertip

WIJNTIP: Een Australische Shiraz heeft het volle en sappige van rijpe pruimen, het frisse van rode bessen en het zwoele van zoete specerijen. Perfect voor bij de exotische smaak van de pikante spiesjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten