1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Gegrilde, malse Thaise koriander kip

Gegrilde, malse Thaise koriander kip

  • Thais, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-06-2014

Ingrediënten 4 personen


1 kilo kipfilet
6 teentjes knoflook
1 e sojasaus
3 e vissaus (Nam Pla)
2 e sesamolie
2 e suiker
1 t chilipoeder
1 bosje koriander


Verder heb je nodig


Grillpan of barbecue, schaal met dekseltje.


Gegrilde, malse Thaise koriander kip
Gegrilde, malse Thaise koriander kip

Erg lekker stukje malse kippenborst en weer eens anders dan anders klaargemaakt met een andere marinade. Uitstekende WK TV kip die zo van je schoot wegsmult, goed voor te bereiden, en makkelijk en snel te bereiden is. Onthoud maar, de (sport)zomer duurt nog lang!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Keukenmachine nemen. Doe er de korianderblaadjes in, de knoflook, vissaus, suiker, sesamolie, chilipoeder en sojasaus. Mix goed door elkaar tot er een mooie gladde marinade ontstaat. Leg kipfilets in een bak met dekseltje en bedek rondom met de marinade, Laat deze bak afgedekt nu 1 uur in de koelkast staan zodat al die smaken kunnen intrekken. Bereid de kip nu op de barbecue of in de grillpan. Grill elke kant ongeveer 6 minuten. Kip moet gaar zijn. Als er helder vocht uitkomt is de kip vanbinnen gaar.

Serveertip

Lekker bij een bak bami van Deon en met een Oosterse komkommersalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top