1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Saus
  6. Pittige zalmmoten uit de grillpan met saus

Pittige zalmmoten uit de grillpan met saus

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-06-2014

Ingrediënten 4 personen


800 gr verse zalmfilet (of 4x 200 gr) met vel
Flinke klont ongezouten roomboter
2 el dijon mosterd
2 el worchestersaus
2 el ketchup
2 el sojasaus
2 el olijfolie
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
2 el vers gesnipperde peterselie


Verder heb je nodig


Steelpan, grillpan


Pittige zalmmoten uit de grillpan met saus
Pittige zalmmoten uit de grillpan met saus

Heerlijk stukje botermalse zalm in een geweldig lekkere saus. Echt een zomers stukje vis. Makkelijk en snel te transformeren tot een complete zomerse maaltijd. Lekker in de tuin eten. Barbecue kan ook, maar dan aluminiumfolie gebruiken. Anders vallen je zalmmootjes uit elkaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een steelpan, doe de boter, worchestersaus, sojasaus, ketchup en dijonmosterd erin en roer tot de saus kookt. Zet dan het voor laag. Was de zalm, controleer op graten en verwijder die desnoods. Dep moten droog met keukenrol. Neem de grillpan, smeer die rijkelijk in met olijfolie. Laat heet worden en leg de zalmmoten erin met vel naar beneden. Bestrooi licht met peper en zout en laat vier minuten grillen. Haal ongeveer een vierde deel van de saus uit de steelpan en smeer die met een keukenkwast over de filets. Omdraaien en herhalen, laat nog 4 minuten grillen. Zalmfilets voorzichtig uit de pan halen en serveren met de rest van de saus en besprenkelen met vers gesnipperde peterselie. Erg lekker. NB. beter is om een hele moot te kopen en ineens te bereiden en op schaal in vieren delen.

Serveertip

Serveer met een reuze salade, de rest van de saus en gebakken kriel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top