Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites
- Multi-cultureel, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-06-2014
Echt een heel lekker kip hapje en super makkelijk en snel. Als je dit eenmaal hebt geproefd dan (vr)eet je je helemaal klem! Kun je gebruiken als leuk borrelhapje of als amuse, maar in het groot ook als superdeluxe kip slavink met een Zuid-Amerikaans tintje. Deze kleintjes smaken heerlijk bij de buis als je het WK kijkt. Smaakexplosie met weinig ingredienten.
Ingrediënten 4 personen
400 gr gerookt ontbijtspek of bacon650 gr kipfilet
2 el chilipoeder
150 gr bruine basterdsuiker
olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 669,45 kcal |
Koolhydraten | 38,43 g |
Eiwitten | 53,86 g |
Vetten | 33,35 g |
Benodigdheden
Schaal, ovenschaalBereidingswijze
Snijd de plakjes spek allemaal in drie gelijke delen. Snijd de kipfilets in hapklare brokken. Meng in een schaaltje bruine suiker met chilipoeder door elkaar. Rol dan om elk stukje kip een stukje bacon. Zet vast met een tandenstoker (cocktailprikker) en dep/haal door het suiker/chilipoedermengsel. Vet een ovenschaal in met olijfolie, zet ze erin, heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden C en bakken tot de mini sticks knapperig en bruin zijn.
Serveertip
Lekker bij de buis als mini of in het groot als luxe kip slavink. Hapt heerlijk weg met Frietjes van sperziebonen.
Laatste reacties
Ik neem 'm weer mee, op elk feestje een succes!
lijkt me inderdaad een onwijs lekkere snack , neem hem mee
Deze heerlijke borrelhap weer voor de zoveelste keer gemaakt voor Sinterklaasavond. Ze waren zo weer op gr Annelies
Vandaag 2 kritische heren dit gerecht met gebakken krieltjes en salade voor gezet. Unaniem goedgekeurd! ! Het was heerlijk!
Super lekker !! Zie foto !!
Dit moet gewoon lekker zijn! Ik ga het zeker uitproberen.
Deze waren heerlijk! Voor herhaling vatbaar.
Alweer een succes maar dan nu met buurtbewoners Deze blijven we erin houden ! En na de overwinning van derde plaats was de schaal ineens zo leeg .
Bron: http://www.bos-bowl.com/2012_01_01_archive.html (scroll na beneden voor het recept)
Vanavond bij de wedstrijd komen ze op tafel, ik heb er nu al zin in