Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2014
  • Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

  • Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

  • Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

  • Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

  • Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

  • Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

    Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

Echt een heel lekker kip hapje en super makkelijk en snel. Als je dit eenmaal hebt geproefd dan (vr)eet je je helemaal klem! Kun je gebruiken als leuk borrelhapje of als amuse, maar in het groot ook als superdeluxe kip slavink met een Zuid-Amerikaans tintje. Deze kleintjes smaken heerlijk bij de buis als je het WK kijkt. Smaakexplosie met weinig ingredienten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr gerookt ontbijtspek of bacon
650 gr kipfilet
2 el chilipoeder
150 gr bruine basterdsuiker
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal, ovenschaal

Bereidingswijze

Snijd de plakjes spek allemaal in drie gelijke delen. Snijd de kipfilets in hapklare brokken. Meng in een schaaltje bruine suiker met chilipoeder door elkaar. Rol dan om elk stukje kip een stukje bacon. Zet vast met een tandenstoker (cocktailprikker) en dep/haal door het suiker/chilipoedermengsel. Vet een ovenschaal in met olijfolie, zet ze erin, heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden C en bakken tot de mini sticks knapperig  en bruin zijn.

Serveertip

Lekker bij de buis als mini of in het groot als luxe kip slavink. Hapt heerlijk weg met Frietjes van sperziebonen.

Laatste reacties

pimskie avatar
pimskie 15-12-2016

Ik neem 'm weer mee, op elk feestje een succes!

hans3333 avatar
hans3333 06-12-2015

lijkt me inderdaad een onwijs lekkere snack , neem hem mee

mobiel_1370160260 avatar
mobiel_1370160260 06-12-2015

Deze heerlijke borrelhap weer voor de zoveelste keer gemaakt voor Sinterklaasavond. Ze waren zo weer op gr Annelies

laurabro avatar
laurabro 31-05-2015

Vandaag 2 kritische heren dit gerecht met gebakken krieltjes en salade voor gezet. Unaniem goedgekeurd! ! Het was heerlijk!

ger1958 avatar
ger1958 01-08-2014

Super lekker !! Zie foto !!

bigstra avatar
bigstra 29-07-2014

Dit moet gewoon lekker zijn! Ik ga het zeker uitproberen.

ArualB avatar
ArualB 14-07-2014

Deze waren heerlijk! Voor herhaling vatbaar.

parel62 avatar
parel62 13-07-2014

Alweer een succes maar dan nu met buurtbewoners Deze blijven we erin houden ! En na de overwinning van derde plaats was de schaal ineens zo leeg .

deonart avatar
deonart 09-07-2014

Bron: http://www.bos-bowl.com/2012_01_01_archive.html (scroll na beneden voor het recept)

jikke2 avatar
jikke2 09-07-2014

Vanavond bij de wedstrijd komen ze op tafel, ik heb er nu al zin in

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten