Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-06-2014
  • Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

  • Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

  • Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

  • Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

  • Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

    Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

Weer eens een andere schnitzel ! Deze keer ongepaneerd, maar in een verrukkelijke pittige saus met o.a. gember, Spaanse peper, champignons en veel lekkere kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 schnitzels
2 eetlepels zonnebloemolie of arachide-olie
peper, zout
maizena
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
1 kleine rode Spaanse peper
klein stukje verse gemberwortel
100 gram champignons
3 lente-uitjes
Saus:
2 eetl tomatenketchup
1 eetl chilisaus
1 eetl donkere basterdsuiker
2 eetlepels sojaaus
1 eetl worcestersaus
flinke scheut sherry of water

 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Voorbereiding

Pel en snipper de knoflook en de ui.

Maak de Spaanse peper en de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Schil de gemberwortel en snij deze superfijn.

Roer de ingredienten voor de saus door elkaar.

Bereidingswijze

Kruid de schnitzels met peper en zout en bestrijk ze dun met de maizena.
Verhit de olie in de koekenpand. Bak hierin de schnitzels aan beide kanten snel bruin.
Haal ze uit de pan.

Bak in het overgebleven vet de ui, knoflook, gemberworten en Spaanse peper plm. 2 minuten.
Voeg de champignonplakjes toe en bak even mee.

Voeg de saus toe en breng aan de kook.
Zet de warmtebron weer laag Doe de schnitzels nu in de saus en laat alles even warm en gaar worden.
Strooi de lente-uitjes eroverheen.

Serveertip

Lekker met rijst en de sperziebonen van Deon ( http://www.smulweb.nl/recepten/1422329/Chinese-sperziebonen-met-knoflook-garnituur )

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 12-06-2021

Heel erg leuk om te horen. Dank je wel ger1958.

ger1958 avatar
ger1958 09-06-2021

Deze saus is echt TOP !!!

anbama avatar
anbama 22-01-2018

Petra, heb gisteren je schnitzel gemaakt. Fantastische smaak!. Ik wil de saus ook eens maken bij gehaktborreltjes voor bij de borrel.

connieaarden avatar
connieaarden 07-08-2014

Gisteren gegeten. Superlekker. Een blijvertje. Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten.

ger1958 avatar
ger1958 24-07-2014

Vandaag gemaakt met witvis !! Heerlijk !!!

gerrie19 avatar
gerrie19 21-07-2014

Inderdaad een heerlijk gerecht maar neem toch de volgende keer kipfile

parel62 avatar
parel62 21-07-2014

complimenten Petra voor dit fijne recept,heb wel kipfiletstukjes gebruikt ipv van schnitzels.\verder me aan het recept gehouden echt een heerlijke saus en volgende keer probeer ik het eens met zalm .En experimenten we wat met elkaars recepten leuk hoor Petra bedankt voor het delen komt hier zeker in mijn favoriete mapje !

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 13-07-2014

We hebben dit gerecht samen met Deon zijn boontjes gisteren gemaakt. Heerlijke smaken.

mobiel_1337585164 avatar
mobiel_1337585164 12-07-2014

Heerlijk!

marliesvandeur avatar
marliesvandeur 10-07-2014

Ik had gisteren dit voortreffelijke recept uitgeprobeerd. Echt super. Zelfs mijn meiden hebben gesmuld. Dit gaat zeker vaker op tafel komen. Deze saus past bij meer soorten vlees

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten