1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Souflaki

Souflaki

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-06-2014

Ingrediënten 4 personen


4 magere varkenslapjes
12 spiezen (hout of metaal)
een eetlepel oregano
sap van 1 citroen
zout en peper

< op de foto ziet u er sugarsnaps en wat frietjes bij, een heerlijke combinatie >



Souflaki
Souflaki

Souflaki

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als u houten spiesjes gebruikt, week deze dan eerst een half uurtje in lauw water, hierdoor zal het vlees niet te vast aan het spiesje blijven zitten en kunnen de spiesjes niet verbranden.

Snij het vlees in stukken van ongeveer 2 x 2 cm. en doe ze in een kom, voeg de ingredienten toe en roer met een lepel goed door elkaar. Laat enkele uren afgedekt in de koelkast staan.

Bereidingswijze

Rijg de stukken vlees aan de spiezen.
Om het vlees nóg malser te houden kunt u stukjes ontbijtspek tussen het vlees rijgen.
Het beste te grillen op een barbecue of contactgrill.
Niet te lang grillen want het vlees moet sappig blijven!

Bron

Grieks



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kroosduiker1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kroosduiker1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top