Boterzachte teffpannenkoeken

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-06-2014

Dit glutenvrije en eventueel ook lactosevrije pannenkoekenrecept is snel te maken en levert zachte, gemakkelijk op te rollen pannenkoeken op voor één volwassene. Ik heb vanmiddag zitten smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
50 gram teffmeel
25 gram zetmeel (bijv. Maïzena)
snuf zout
150 ml (amandel)melk
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Weegschaal
Beslagkom
Mixer / Garde
Koekenpan

Bereidingswijze

Meng het Teff meel met het zetmeel en het zout. Voeg het ei en de melk toe en roer alles tot een glad beslag. Verwarm de koekenpan en doe er een klontje boter of wat olie in. Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek op een matig vuur in ca. 5 minuten om en om mooi bruin.

Ik bak zelf pannenkoeken altijd op hoog vuur. Dan zijn ze nog sneller klaar!

Bron

Teffcentre:' http://teffcentre.nl/recepten/recept9.html'

Serveertip

Tip: Naar eigen smaak stukjes appel, ananas, spek, of rozijnen toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

AlbertinaT avatar
AlbertinaT 09-07-2014

Dankzij een tip van the_pumpkin_patch (titel inkorten) is het nu wel gelukt om het recept netjes op Smulweb te zetten :)

AlbertinaT avatar
AlbertinaT 20-06-2014

Sorry! Het recept ziet er niet uit, maar ik kan het helaas niet wijzigen :(

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten