1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Glutenvrije pannenkoeken
  5. Boterzachte teffpannenkoeken

Boterzachte teffpannenkoeken

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-06-2014

Dit glutenvrije en eventueel ook lactosevrije pannenkoekenrecept is snel te maken en levert zachte, gemakkelijk op te rollen pannenkoeken op voor één volwassene. Ik heb vanmiddag zitten smullen!

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 1 personen


50 gram teffmeel
25 gram zetmeel (bijv. Maïzena)
snuf zout
150 ml (amandel)melk
1 ei


Verder heb je nodig


Weegschaal
Beslagkom
Mixer / Garde
Koekenpan

Bereidingswijze

Meng het Teff meel met het zetmeel en het zout. Voeg het ei en de melk toe en roer alles tot een glad beslag. Verwarm de koekenpan en doe er een klontje boter of wat olie in. Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek op een matig vuur in ca. 5 minuten om en om mooi bruin.

Ik bak zelf pannenkoeken altijd op hoog vuur. Dan zijn ze nog sneller klaar!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Tip: Naar eigen smaak stukjes appel, ananas, spek, of rozijnen toevoegen.

Bron

Teffcentre:' http://teffcentre.nl/recepten/recept9.html'



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AlbertinaT


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AlbertinaT
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top