Dit glutenvrije en eventueel ook lactosevrije pannenkoekenrecept is snel te maken en levert zachte, gemakkelijk op te rollen pannenkoeken op voor één volwassene. Ik heb vanmiddag zitten smullen!
50 gram teffmeel
25 gram zetmeel (bijv. Maïzena)
snuf zout
150 ml (amandel)melk
1 ei
Weegschaal
Beslagkom
Mixer / Garde
Koekenpan
Meng het Teff meel met het zetmeel en het zout. Voeg het ei en de melk toe en roer alles tot een glad beslag. Verwarm de koekenpan en doe er een klontje boter of wat olie in. Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek op een matig vuur in ca. 5 minuten om en om mooi bruin.
Ik bak zelf pannenkoeken altijd op hoog vuur. Dan zijn ze nog sneller klaar!
Tip: Naar eigen smaak stukjes appel, ananas, spek, of rozijnen toevoegen.
Teffcentre:' http://teffcentre.nl/recepten/recept9.html'
AlbertinaT 09-07-2014
Dankzij een tip van the_pumpkin_patch (titel inkorten) is het nu wel gelukt om het recept netjes op Smulweb te zetten
AlbertinaT 20-06-2014
Sorry! Het recept ziet er niet uit, maar ik kan het helaas niet wijzigen