Pikante witte vis chutney

  • Afrikaans,
  • > 120 min.
  • Pikante witte vis chutney

    Pikante witte vis chutney

    Pikante witte vis chutney

  • Pikante witte vis chutney

    Pikante witte vis chutney

    Pikante witte vis chutney

  • Pikante witte vis chutney

    Pikante witte vis chutney

    Pikante witte vis chutney

Lekker bij bbq als een frisse pikante toets bij andere bijgerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen

1 kg witte vismoten (kabeljauw of koolvis), in blokjes gesneden 
zonnebloemolie voor bakken
2 grote uien, in halve ringen 
2 teentjes knoflook, fijn
1 rode peper, fijn
2 cm verse gember, fijn
2 t kerriepoeder
1 t garam masala
1 t geelwortel
1 t zwarte peper
2 t zout
1/2 t laurierbladpoeder
350 ml bruine azijn
200 ml water
50 g bruine suiker
100 g tomatenblokjes
maizena en water papje om een gebonden saus te maken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1. Dep blokjes vis droog met keukenpapier en bak vis in olie tot mooi bruin en gaar en haal uit pan.
2. Fruit de uien, knoflook, rode peper en gember tot zacht en tot de geuren vrijkomen.
3. Voeg de kerriepoeder, garam masala, geelwortel, zwarte peper, zout en laurierbladpoeder erbij eb bak tot geuren vrijkomen.
4. Voeg de azijn en water toe en los de bruine suiker op in deze mengsel.
5. Voeg tomatenblokjes toe en kook verder zachtjes voor 5 min. (tomatenstukjes moet niet pap zijn, nog lekker fris)
6. Bind saus met maizena en water papje.
7. Doen wat uiensaus onder in een gesteriliseerde fles en doen daarop van de blokjes gebakken vis.
8. Herhaal proces, afsluitende met een laag uien-kerriesaus.
9. Laat geheel afkoelen en doen deksel op fles.
10. Laat 3 dagen marineren in koelkast.

Bron

Proeven en experimenteren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten