Zonnige Portugese kabeljauw, smullen !
- Vis, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Mmmm… heerlijke vis met een zomers tintje die extra lekker smaakt door de saus. Makkelijk te maken, gezond, slank en goed voor te bereiden. Smaakt alsof je het WK voetbal zit te kijken aan de Portugese Algarve.
Ingrediënten 4 recipe.people
4-6 stukjes kabeljauw filet of haasjes2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
Klontje roomboter
Scheutje olijfolie
2 el droge witte wijn
1 blikje gepelde tomatenblokjes
5 uitgelekte zongedroogde tomaatjes op olie
Half glas groente bouillon
5-6 el gesnipperde peterselie
Snufje cayennepeper
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 323,43 kcal |
Koolhydraten | 10,02 g |
Eiwitten | 35,39 g |
Vetten | 14,68 g |
Benodigdheden
hapjespan of braadpanBereidingswijze
Neem een hapjespan of braadpan, boter met olijfolie smelten en de gewassen kabeljauw moten erin leggen. Bak 5 minuten langzaam aan een kant en draai dan voorzichtig om en bak in nog enkele minuten gaar. Vis uitnemen en apart leggen in een schaal. Doe nog wat olijfolie in de pan en fruit de uien en de knoflook. Blus af met witte wijn en laat inkoken. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de tomatenblokjes toe met een half glas groentebouillon. Breng al roerend aan de kook en voeg peterselie toe. Laat 20 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt. Doe dan de kabeljauw terug en laat warm worden. Breng verder op smaak met een snufje cayennepeper, zwarte peper en zeezout. Als de saus te dik is kan je die verdunnen met wat extra groentebouillon. Serveer de stukken vis in een diepe schaal met de saus erover, dit is erg lekker.
Bron
Hele oude Tip en iets aangepast
Serveertip
Lekker met knapperig brood of met aardappelpuree met knoflook en vers gekookte knapperige seizoensgroenten.