Heerlijke Spaanse ovenschotel met kip, bonen, paprika en chorizo
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 19-06-2014
Zalige ovenschotel. Wij hebben ervan gesmuld. De kipdrumsticks heb ik vooraf gemarineerd (plm. 2 uur). Even voorbakken. Daarna op een bedje van bonen, paprika, rode ui en plakjes chorizo. De marinade wordt ook gebruikt. Gegratineerd met wat manchego-kaas. (Die kaas kan vervangen worden door pecorino of parmezaanse kaas).
Ingrediënten 2 personen
4 kipdrumsticks2 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 grote pot witte bonen (720 gr)
2 paprika's, bijvoorbeeld rood en groen
100 gram chorizo, liefst smalle iets dikkere plakjes
1 flinke rode ui
2 teentjes knoflook
50 gram geraspte pittige kaas (manchego, pecorino of Parmezaanse kaas)
Marinade:
halve dl droge sherry
2 eetlepels tomatenketchup (of meer naar smaak)
2 theelepels paprikapoeder zoet
1 theelepel paprikapoeder pittig
3 theelepels gedroogde tijm of 2 takjes verse tijm
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1157,58 kcal |
Koolhydraten | 67,04 g |
Eiwitten | 91,29 g |
Vetten | 48,68 g |
Benodigdheden
Wok of grote koekenpanovenschaal
Bereidingswijze
Meng de ingredienten voor de marinade door elkaar.
Laat de drumssticks hierin plm. 2 uur of langer marineren.
(Marinade bewaren !!)
Laat de witte bonen goed uitlekken en spoel ze af.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de paprika's schoon en snij deze in stukje of reepjes.Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de drumsticks uit de marinade en droog ze af met keukenrol. Kruid de dumssticks in met peper en zout.
Verhit de olie in de wok of koekenpan.
Bak de drumsticks hierin snel rondom bruin.
Verwijder het grootste deel van de olie.
Bak in de resterende olie de ui, plakjes chorizo, paprika en op het laatst de knoflook even aan.
Blus af met de marinade.
Roer de witte bonen erdoor. Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
Leg de drumsticks hierop.
Zet de schaal plm. 35 - 45 minuten in het middel van de voorverwarmde oven. De oventijd is afhankelijk van de dikte van de drumsticks.
Kijk of de drumsticks gaar ijn (prikken).
Serveertip
Lekker met een salade.
Laatste reacties
Dank je wel voor je leuke reactie bralinjo.Altijd leuk om te horen als een gerecht in de smaak is gevallen.Dank je wel.
Genoten van dit heerlijke gerecht! Omdat ik niet van drumsticks hou hebben we dijfilets gebruikt, verder gewoon gevolgd zoals beschreven.
Hoi Anne, dank je wel voor je reactie. In mijn recept liggen de drumsticks bovenop de ovenschotel en niet de chorizo. Ik kan me voorstellen dat de chorizo dan zwart wordt. Veel succes met de volgende poging. Groet, Petra
Dit recept heb ik gisteren gemaakt. De genoemde hoeveelheid kip is voor 2 personen, maar de rest (bonen en paprika) was bij mij voor minstens 4 personen. Dat pas ik dus de volgende keer aan. De plakjes chorizo lagen bovenop en zijn helaas zwart geworden. De volgende keer bak ik ze van te voren uit zodat er al vrij veel vet loskomt, en leg ze dan meer naar onderen in de schotel. Verder dank voor het recept. Groetjes.
Een heerlijk recept. Dat komt hier vaker op tafel.
Heerlijk recept Petra, we hebben ervan gesmuld en er is nog wat over voor 1 persoon, dat wordt loten!
Hihi ik ga hem weer maken maar dan zonder kip, het was zo geweldig lekker... Deze keer zonder kip, ik denk dat ik er wat paddestoelen door doe en dan met de kaas is het een prima maaltijd voor 2. Stukje stokbrood erbij en klaar. Nogmaals dank, het is een recept om in te lijsten. Groetjes!
Hoi Petra, vandaag wederom een recept van jou uitgeprobeerd, namelijk deze Spaanse stoofschotel. . Het was ontzettend lekker dus wederom bedankt! Met vriendelijke groeten, Floor
Klinkt goed Petra. Allemaal lekkere ingredienten. Ik neem hem mee. Bedankt. Groetjes van Wilmie _O_
nou water loopt me al in de mond lijkt me erg lekker gauw eens proberen