Pasta Bolognese op z'n Argentijns. Aardig pittig!

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-06-2014

Als je de 'gewone' Bolognesesaus bij de pasta een beetje tegen-gegeten bent, zou je deze eens kunnen proberen.

De combinatie van gestoofd rundvlees met gehakt, de kruiden/specerijenmix in de tomatensaus.... Smullen!!!!

ps: en dag 2 nog lekkerder!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flinke runderlap van ca 3 ons
4 volle el Picadillo-kruidenmix (Jonnie Boer)
50 gr boter + 2 el olijfolie
4 dl runderbouillon, van 1 blokje
2,5 dl (Argentijnse) rode wijn
2 rode uien, fijngesneden
6 teentjes knoflook, gepers
1 volle el Jalapenopeper-ringetjes (Casa Fiesta, afgespoeld)
1 blik tomatenblokjes op sap (400 gr)
250 gr rundergehakt
fijngesneden basilicum
pasta naar smaak (wij hadden er penne bij)



 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank
scherp mes
staafmixer of keukenmachine
stoofpan

Voorbereiding

Kruid de runderlap met de Picadillo-kruiden en laat een uurtje intrekken.

Maak met de staafmixer of keukenmachine van de uien, knoflook, peper en tomatenblokjes een pastasaus. Voeg evt peper en zout toe.

Bereidingswijze

Verwarm de boter en olie in de braadpan en bak hier de runderlap bruin in aan. Voeg de bouillon en wijn toe en laat 2 uur op rustig vuur stoven.
Als het vlees goed gaar is, het uit de pan halen en in dunne reepjes trekken met 2 vorken (zeg maar tot draadjesvlees).
Dan het gehakt in de pan en bak dat rul, voeg de pastasaus toe en het rundvlees en laat dit nog een half uurtje stoven. Af en toe een keer goed doorroeren.
 
Kook ondertussen de pasta (beet)gaar en giet af.

Meng de fijngesneden basilicum door de saus en dan direct opdienen. Geniet ervan, eet smakelijk!
 

Bron

Ashley, een maatje van me

Serveertip

Ook hier is geraspte kaas lekker over, neem dan wel een pittige.
En natuurlijk een lekker glas wijn of biertje...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten