Rode curry met biefstukpuntjes
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Het grappige aan deze curry is dat (bijna) alle ingredienten rood van kleur zijn. Rood vlees, rode curry, rode peper, rode uien, rode paprika en tomaatjes. Misschien vind je dat het er saai uitziet, maar de smaak is verre van dat. Ik heb wat suiker en bouillon toegevoegd om de scherpe kantjes van de curry af te halen want niet iedereen is op erg pittig gesteld. De kokosmelk maakt het heerlijk romig.
Ook heerlijk is om het met wilde rijst te serveren. Je kunt er natuurlijk ook Thai Jasmin of Basmati rijst bij serveren, maar neem in elk geval geen gewone witte snelkookrijst want daar zit erg weinig smaak aan.
Ingrediënten 6 recipe.people
600 gram biefstukpuntjes
4 rode puntpaprikas
4 rode uien
500 gram mini trostomaten
1 rode peper
4 tenen knoflook
2 el rode currypasta
blik kokosmelk
2 el suiker
2 dl groentebouillon
arachide olie (of zonnebloemolie)
500 gram (wilde) rijst
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 730,30 kcal |
Koolhydraten | 89,07 g |
Eiwitten | 35,36 g |
Vetten | 23,78 g |
Voorbereiding
hak de knoflook en peper fijn
snij de ui en de paprika en snij de tomaatjes in vieren
kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking
Bereidingswijze
verhit olie in een wok en bak hierin de knoflook met de peper
voeg de currypasta toe en bak deze eventjes mee
doe er daarna de kokosmelk, de bouillon en de suiker bij
dan gaan de uien en de paprika erbij
bak intussen de biefstukpuntjes (5 min) in een andere wok of hapjespan
voeg de tomaatjes en de biefstukpuntjes toe aan het geheel in de wok
Serveertip
Heerlijk met wilde rijst. Je kunt ook Thai Jasmin of Basmati rijst nemen.