Pittig gekruide vissticks uit eigen keuken
- Indonesisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-06-2014
Vrijwel iedereen lust natuurlijk vissticks (denk ik) maar persoonlijk vinden wij ze nogal flauw. Peper en zout helpt natuurlijk wel, maar dan nog.. Kinderkeuken (niks mis mee, alleen niet zo voor ons).
Vandaar dat wij ze zelf maken, je begrijpt het al, op een iets andere manier (lees gekruid) dan normaal gesproken het geval.
Misschien vind jij het op deze manier ook wel lekkerder?
Je zou ze ook in de frituurpan kunnen bakken of in de oven, dat ligt helemaal aan jezelf wat je het lekkerst vind!
Ingrediënten 4 personen
500 gr witvisfilet (kabeljauw, schel- of koolvis) zonder graat2 eieren
arachide- of zonnebloemolie
het paneerlaagje:
paneermeel
chiliflakes (molentje)
1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
zeezout (molentje)
Benodigdheden
snijplankscherp mes
mengkom
garde
diep bord
koekenpan
Voorbereiding
Snij de visfilets in repen - visstick of groter formaat - en kruid ze met peper en zout.
Zorg dat het paneermeel goed vermengd is met de overige ingredienten daarvoor.
Haal ze door de losgeklopte eieren (ook even op smaak brengen met gemalen chiliflakes en zout) en vervolgens door de paneerlaag en laat ze een kwartiertje in de koelkast wat steviger worden, dat bakt beter.
Bereidingswijze
Verwarm de olie in de koekenpan goed voor en leg de vissticks in wording voorzichtig in de pan.
Laat een paar minuten rustig bakken, draai ze niet te wild om en laat ook aan de andere kant nog een paar minuten lekker knapperig en gaar worden. Proef even een stukje om zeket te zijn of ze gaar zijn van binnen, anders natuurlijk nog even doorbakken of omdraaien.
Als ze lekker goudbruin en gaar zijn even laten uitlekken op een stukje keukenpapier en knabbelen maar! Eet smakelijk!!
Bron
Onze Jiri
Serveertip
Knabbelen bij de TV of als onderdeel van een maaltijd, het kan allebei natuurlijk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties