1. Home
  2. Recepten
  3. Grana padano
  4. (oranje) Spaghetti met gevulde gehaktballen !

(oranje) Spaghetti met gevulde gehaktballen !

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2014

Ingrediënten 4 personen


500 gr spaghetti
1 kilo gehakt HOH
Flink paneermeel
Scheutje melk
2 eieren
5 teentjes knoflook, geperst
Paprikapoeder
Bosje verse peterselie, gesnipperd
175 gr buffel mozzarella
2 pakje Heinz gezeefde tomaten (saus)
Flink Italiaanse kruiden
Olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano


Verder heb je nodig


RVS schaal, kookpan, koekenpan


Heerlijke (WK2014) spaghetti die goed vult en een leuk oranje kleurtje heeft door de saus. Gevulde balletjes met mozzarella zijn zalig want die mozzarella smelt in je mond! Tip: het zijn teveel balletjes, maar bewaar ze want het is ook een heerlijk snack balletje bij de buis! Je kan ze ook invriezen. Dit bordje heeft wel bijna alle Italiaanse smaken en niet moeilijk te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in zout water. Maak gehaktballetjes. RVS kom nemen, doe gehakt erin, meng met paneermeel, ei, melk, 3 teentjes geperste knoflook, paprikapoeder, twee derde van de gesnipperde peterselie en peper en zout. Snijd de buffel mozzarella in kleine blokjes. Meng gehakt goed door elkaar en rol er kleine balletjes van. Druk in elk balletje met je vinger een blokje mozzarella tot het in het midden zit. Elk balletje goed sluiten! Bak nu alle balletjes krokant en gaar in een grote pan in de olijfolie (geen boter). NB. Bewaar een schaaltje met balletjes want ze happen ook heerlijk weg bij de buis! Verwarm gezeefde tomaten in een pan, pers er de andere 2 teentjes knoflook door. Breng de saus op smaak met flink Italiaanse kruiden, peper en zout en laat even doorpruttelen. Giet spaghetti af, laat uitlekken. Meng spaghetti met de saus en leg de balletjes erop, geef de balletjes ook wat saus mee, garneer met de rest van de gesnipperde peterselie en bestrooi met lekkere Parmezaanse kaas. Heerlijk!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met een salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top