Zomerse aardappelreepjes uit de oven met paprika en lente-ui
- Internationaal, Bijgerecht
- 20-30 min.
Lekkere knapperige aardappelreepjes, lekker gekruid met 2 soorten paprika en lenteuitjes. Een heerlijk bijgerecht.
Ingrediënten 2 recipe.people
6 middelgrote (nieuwe) aardappelen2 flinke eetlepels olijfolie
peper, zout (vers gemalen)
paprikapoeder naar smaak
2 theelepeltjes gedroogde tijmblaadjes
1 rode paprika
1 gele paprika
3 lente-uitjes
2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie
1 eetlepel roomboter
Benodigdheden
flinke ovenschaalVoorbereiding
Was de aardappelen. Snij de aardappelen in schuine repen (zie foto).
Maak de paprika's schoon en snij ze klein.
Maak de lente-uitjes schoon. Snij ze in ringetjes.
Verwarm de oven voor op 250 graden (boven- en onderwarmte)
Bereidingswijze
Vet de ovenschaal in.
Doe de aardappeltjes in de schaal.
Kruid de aardappelen met peper, zout, paprikapoeder en tijm. Giet de rest van de olie erover. Roer goed door. Alle aardappeltjes moeten en vetlaagje hebben.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de aardappeltjes plm. 30 minuten. (Af en toe omscheppen!)
Kijk of ze gaar en lichtbruin zijn.
Voeg nu de paprika en lente-ui toe Roer door elkaar.
Boter erover verdelen en og plm. 10 minuten bakken,
Bestrooi met peterselie.
Serveertip
Lekker met biefstuk.