Spicy kip tandoori met veel garam masala

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2014
  • Spicy kip tandoori met veel garam masala

    Spicy kip tandoori met veel garam masala

    Spicy kip tandoori met veel garam masala

  • Spicy kip tandoori met veel garam masala

    Spicy kip tandoori met veel garam masala

    Spicy kip tandoori met veel garam masala

Mmmm..... mijn #WK2014 kip want deze kluiven zo lekker weg bij de buis. Snel en makkelijk voor te bereiden en vlug klaar. Als je gasten hebt dan is dit wel de snelste knabbelpoot die ook nog eens super lekker en krokant smaakt door alle specerijen! Echt voor wie de bitterballen, kroketten, frikandellen en vette hamburgers uit de vriezer links wil laten liggen. Voldoende voor 5 personen. Kan in de oven en op de barbecue bereid worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
2 kilo drumsticks
2 e zonnebloemolie
8 teentjes knoflook, geperst
3 e geraspte gemberwortel
3 e garam masala
2 t chilipoeder
2 t komijnpoeder
Zeezout
4 e vers geperst limoensap
1 kopje magere yoghurt
2 extra limoenen (garnering)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote ovenschaal, of baklpaat, braadslede en aluminiumfolie

Bereidingswijze

Was de drumsticks, dep droog met keukenpapier en snijd ze op de dikke delen licht in (niet te diep). Leg ze in een grote ovenschaal op aluminium folie. Neem een pan, doe er olie in en fruit geperste knoflook en geraspte gember aan. Roerbak een minuutje. Voeg nu garam masala, chilipoeder en komijnpoeder toe en roerbak nog een minuutje mee. Laat mengsel nu even afkoelen. Doe in een schaal. Doe daar het limoensap bij, kopje yoghurt en een snufje zout. Voeg de drumsticks toe en meng goed door elkaar. Wrijf de marinade erin en laat afgedekt 60 minuten staan. Zo kunnen de smaken intrekken. Verspreid gemarineerde kip nu op de folie in de ovenschaal (bakplaat of braadslede kan ook). Zet in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven op 200 graden en bak kip gaar in ongeveer een half uur. Draai ze wel een keer. Prik in de dikste drumstick en als dat erg soepel gaat en kipdeel vocht verliest dan zijn ze gaar. Geef op het laatst die kip enkele minuten een tik met de grill. Zo wordt je kip heerlijk krokant. Haal kip uit de oven, serveer met yoghurt dip (Tzatziki) of Aioli en garneer met enkele limoen schijfjes per persoon. Limoensap over de kip is heerlijk. Eet smakelijk !

Serveertip

Lekker met frisse knoflookdip (aioli) of Tzatziki en een vers frietje met salade, maar ook heerlijk bij de nasi of bami goreng zonder dip!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten