1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Aan een stokje: hete kip-spiezen

Aan een stokje: hete kip-spiezen

  • Indonesisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-06-2014

Ingrediënten 4 personen


De marinade:
1 blikje tomatenpuree
1 dl ketjap manis
1 dl arachide-olie
4 teentjes knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geperst
1 Spaanse peper, geraspt
1 ui, geraspt

En verder:
1/2 L kippenbouillon
2 grote kipfilets, schoongemaakt en in blokjes
2 grote uien, in partjes
1 grote rode paprika, in stukjes
4 schijfjes perzik, in partjes





Verder heb je nodig


Snijplank
scherp mes
knoflookpers
kookpan
satestokjes
grillpan/bbq


Hete kip, wie kent het niet (met 100'en recepten zo ongeveer..).

Wij hebben er een variant op bedacht, maar dan voor op de BBQ.
Of in de grillpan, zou het geen goed weer zijn, ook lekker!

De credits gaan naar ons Jiri, die kwam met het idee!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de ingredienten voor de marinade goed door elkaar, meng de kipblokjes erdoor en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Leg de satestokjes in koud water en laat een half uurtje hierin liggen om verbranden te voorkomen.

Steek de bbq aan of verwarm de grillpan voor.

Bereidingswijze

Breng de bouillon tegen de kook en laat hier de gemarineerde kip een minuut of 4 in badderen. Op deze manier is ze zeker niet meer heel rauw van binnen en dus veiliger op te grillen of BBQ'en.
En de smaken zijn al iets ingetrokken, ideaal!

Rijg de kip om en om met stukjes paprika, ui en perzik aan de satestokjes en grill ze rondom mooi goudbruin en iets krokant.
Dat wil niet zeggen verbranden natuurlijk

Smullen maar!

Serveertip

Lekker met een pittig sausje, rijst, stokbrood, koude schotel etc etc etc...

Bron

Onze Jiri



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top