1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hasta la pasta, gamba

Hasta la pasta, gamba

Door: Delarosa

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2014

Ingrediënten 4 personen


1 zak verse pasta (penne of net wat je lekker vind)

1 kg gamba's of tijgergarnalen (vers of diepvries, dan ontdooid)
olijfolie
6 el olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 klein Spaans pepertje, fijngesneden
1/2 broccoli, in roosjes (even geblancheerd)
1/2 bloemkool, in roosjes (even geblancheerd)
3 dl kreeftenfond (of visfond)
1 dl kookroom
fijngesneden bladselderij


Verder heb je nodig


Snijplank
scherp mes
kookpan
wok


Hier kwam ons Jiri vandaag mee uit de keuken, in volle oorlogssterkte (lees: oranjegekleed door Roy D.).

Ik moet zeggen, simpel maar erg lekker. (En zo zag hij er ook uit eerlijk gezegd HAHAHAHA )

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat goed uitlekken.

Bereidingswijze

Verwarm de olie en roerbak hierin de garnalen tot ze een mooi roze kleurtje hebben. Haal ze eruit en hou apart in een bord.

Roerbak hierin de uien, knoflook en peper tot ze geur gaan afgeven en voeg de bloemkool en broccoli toe. wok dit een paar minuutjes voor dat je de kreeftenfond/visbouillon erbij doet samen met de kookroom.
De garnalen terug in de pan, meng er de selderij onder en breng zo nodig nog op smaak met peper en zout.
Goed doorwarmen en dan lekker Smullen hiervan, eet smakelijk!!!

Serveertip

Voorverwarmde borden; pasta erop scheppen met de gamba's en royaal saus. Lekker wat salade(s) erbij en klaar ben je.

O, vergeet niet een lekkere borrel/glas wijn erbij

Bron

Onze Jiri



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top