Snackballetjes in Oranjesaus.. Viva Hollandia!
- Borrelhapje
- 20-30 min.
Jawel, vanavond is het zover... Ons Oranje tegen - het is niet anders - ook nog steeds een beetje mijn Spanje! Â Natuurlijk is mijn hartje oranje gekleurd (wel fijn: rood + geel = ook oranje ) maar wat knabbelen we daarbij naast die heerlijke kippeboutjes?
JUIST! Deze lekkere pittige balletjes in dito pikante sausÂ
Makkelijk om te maken, ook koud erg lekker en ze snacken  zo lekker weg.. Probeer ze uit zou ik zeggen, je hebt nog ff de tijd voordat wedstrijd numero uno gaat beginnen!!
Â
Ingrediënten 4 personen
Voor de balletjes:400 gr half-om gehakt
4 el piri-piri gehaktkruidenmix (Verstegen)
1 ei
2 teentjes knoflook, geperst
2 sjalotjes, zeer fijngesneden
evt paneermeel
De Oranjesaus:
25 gr boter + 2 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 Spaans pepertje, fijngesneden
1 blikje tomatenpuree
1 klein potje piccalilly
4 dl kippenbouillon
fijngesneden peterselie en dragon
Â
Benodigdheden
snijplankscherp mes
mengkom
braadpan
serveerschaal
Bereidingswijze
Verwarm de boter en olie, bak hierin de gehaktballetjes snel rondom bruin aan en haal ze weer uit de pan.
Bak in het achtergebleven vocht de sjalotjes, knoflook en het pepertje aan, voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
Dan de piccalilly erdoor roeren en het meteen afblussen met de bouillon.
De balletjes in de saus, pan op een rustig vuurtje plaatsen en laat ze maar in een minuut of 20 rustig gaar stoven.
Op het laatst de fijngesneden kruiden erdoor mengen, eventueel nog wat peper en zout erdoor en de schaal snackballetjes met saus kan op tafel! Fijne wedstrijd en snack smakelijk!
Bron
Deze balletjes werden door mijn moeder gemaakt, ook zonder WK
Serveertip
Lekker met andere TV-snacks erbij gecombineerd. Smullen maar!