1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Couscous
  6. Gezonde couscous maaltijdsalade

Gezonde couscous maaltijdsalade

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2014

Ingrediënten 3 personen


Voor 3-4 personen:

1 pak couscous (275 gram)

2-3 tomaten

1-2 rode zoete puntpaprika's (gewone paprika kan ook)

1 komkommer

4-6 bosuitjes

3/4 - 1 zakje cashewnoten

1/2 - 1 potje feta of mediterane kaasblokjes

1/2 bosje verse korianderblaadjes (bosjes zoals bij de turk, koop bij de supermarkt 2 bosjes)

1/2 bosje verse peterselieblaadjes (bosjes zoals bij de turk, koop bij de supermarkt 2 bosjes)

2-3 eetlepels honing (evt. meer naar smaak)

1 limoen

1-2 kipfilets

150 gram (bevroren) garnalen

1 eetlepel Harissa (kruiden)

1 bouillonblokje

Kan ook met alleen garnalen of alleen kip gegeten worden. Of helemaal zonder voor een vegetarische variant.

Harissa is een redelijk pittige kruidencombinatie. Houd je niet van pittig dan kun je ook gewoon zout en peper gebruiken bij bakken van de kip.


Verder heb je nodig


2 snijplanken (groente en kip)
2 mesjes (groente en kip)
1 koekepan / hapjespan (kip / garnalen)
1 pan (couscous)
1 grote saladekom (of gebruik gewoon de pan van de couscous)


Gezonde couscous maaltijdsalade

Deze foto is niet van mijn eigen gerecht, maar lijkt er erg op. Zal later nog een eigen foto proberen toe te voegen!

Deze foto is niet van mijn eigen gerecht, maar lijkt er erg op. Zal later nog een eigen foto proberen toe te voegen!

Een heerlijke simpele maaltijdsalade voor 3-4 personen die zowel warm als koud erg lekker is. Ik heb op internet meerdere recepten gevonden voor Tabouleh (een mediterraanse salade met als basis couscous of bulgur). Ik wilde hier graag een volledige maaltijd van maken en dit is het eindresultaat geworden.

Het fijne van dit recept is dat er flink mee gevarieërd kan worden. Schroom je dus niet om met de ingrediënten te varieëren in keuze en hoeveelheid. 

Veel succes en plezier!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kip in kleine stukjes en marineer met wat olie en de harissakruiden. Enkele minuten is al genoeg, maar langer is natuurlijk altijd beter. Laat ondertussen de eventuele bevroren garnalen ontdooien.

Was en snijd alle groenten (tomaat, paprika, komkommer, bosui) in kleine stukjes en snijd de verse peterselie en koriander fijn. Doe deze eventueel al allemaal bij elkaar in de saladekom

Gebruik ongeveer 0,5 liter water voor de couscous (of anders volgens verpakking) en breng deze met het bouillionblokje aan de kook. Haal vervolgens van het vuur en voeg de couscous toe en laat dit 5-7 minuten wellen. Maak je de vegetarische variant. Voeg dan de harissakruiden toe aan het kokende couscous water.

Bak ondertussen de kip bruin in de pan tot deze gaar is en voeg na enkele minuten de garnalen toe en bak deze kort mee.

Haal hierna de couscous uit de pan en voeg dit bij de groente in de saladekom (of voeg de groente toe aan de pan couscous). Voeg dan de honing, kaasblokjes en cashewnoten, kip en garnalen toe en mix alles goed door elkaar. Snij de limoen doormidden en knijp deze uit boven de salade en mix alles nogmaals grondig. Proef nu en voeg zelf na smaak nog peper of honing toe.

Hierna kan deze maaltijdsalde nog warm gegeten worden (vind ik zelf het lekkerst), maar hij is koud eigenlijk minstens net zo lekker.

Veel plezier ermee!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mothy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mothy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top