Zomerse sperziebonensalade met flair
- Wereld,
- 10-20 min.
In de zomer vinden we dit wel de lekkerste bonensalade die er is omdat hij zoveel verschillende smaken heeft. Prima barbecue salade en past geweldig bij geroosterd rundvlees vinden we. Hij is slank, gezond en bevat veel vitamines. Deze stond dus in het hete pinksterweekend bij de braai op tafel. Voldoende voor 5 personen als bijgerecht.
Ingrediënten 5 personen
1 kilo verse sperziebonen500 gr cherry tomaten
1 sjalot, gesnipperd
2 e olijfolie, extra vierge
2 t geraspte citroenschil (zest)
6 e vers geperst citroensap
3 e vers gesnipperde platte peterselie
1 t vers gemalen zwarte peper
2 t zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 132,74 kcal |
Koolhydraten | 10,67 g |
Eiwitten | 5,86 g |
Vetten | 5,23 g |
Benodigdheden
Pan, schaal
Bereidingswijze
Was de sperziebonen, snijd de uiteinden eraf en snijd in stukken. Zet een pan met water op, breng aan de kook, doe er zout in en blancheer de bonen 3-4 minuten. Zo behouden ze hun bite. Afgieten, uit laten lekken en koelen met koud water (anders garen ze door). Maak dressing door in een RVS schaal gesnipperde sjalot met citroensap en schil, olijfolie, peper, zout te mengen. Snijd de cherry tomaten in de lengte doormidden. Glazen schaal nemen en meng met de geblancheerde boontjes met de cherry tomaten en de peterselie, roer de dressing erdoor, proef en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.
Serveertip
Heerlijk bij de barbecue en past goed bij gegrild rundvlees, steaks (entrecote, ribeye enz.)