Zomerse sperziebonensalade met flair

  • Wereld,
  • 10-20 min.
  • Zomerse sperziebonensalade met flair

    Zomerse sperziebonensalade met flair

    Zomerse sperziebonensalade met flair

In de zomer vinden we dit wel de lekkerste bonensalade die er is omdat hij zoveel verschillende smaken heeft. Prima barbecue salade en past geweldig bij geroosterd rundvlees vinden we. Hij is slank, gezond en bevat veel vitamines. Deze stond dus in het hete pinksterweekend bij de braai op tafel. Voldoende voor 5 personen als bijgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kilo verse sperziebonen
500 gr cherry tomaten
1 sjalot, gesnipperd
2 e olijfolie, extra vierge
2 t geraspte citroenschil (zest)
6 e vers geperst citroensap
3 e vers gesnipperde platte peterselie
1 t vers gemalen zwarte peper
2 t zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 132,74 kcal
Koolhydraten 10,67 g
Eiwitten 5,86 g
Vetten 5,23 g
Benodigdheden

Pan, schaal

Bereidingswijze

Was de sperziebonen, snijd de uiteinden eraf en snijd in stukken. Zet een pan met water op, breng aan de kook, doe er zout in en blancheer de bonen 3-4 minuten. Zo behouden ze hun bite. Afgieten, uit laten lekken en koelen met koud water (anders garen ze door). Maak dressing door in een RVS schaal gesnipperde sjalot met citroensap en schil, olijfolie, peper, zout te mengen. Snijd de cherry tomaten in de lengte doormidden. Glazen schaal nemen en meng met de geblancheerde boontjes met de cherry tomaten en de peterselie, roer de dressing erdoor, proef en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.

Serveertip

Heerlijk bij de barbecue en past goed bij gegrild rundvlees, steaks (entrecote, ribeye enz.)

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten