1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Super lekkere zomerse lunchsalade; ook lekker voorgerecht.

Super lekkere zomerse lunchsalade; ook lekker voorgerecht.

Door: pwiggers

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-06-2014

Ingrediënten 2 personen


Kleine krop sla
8 blaadjes basilicum

2 rijpe perziken
plm. 5 mooie rijpe ardbeien
blauwe bessen naar smaak
6 plakken serranoham of Parmaham

Pecorino kaas (liefst aan een stukje) (Kan ook Parmeaanse kaas of een hele oude Nederlands kaas zijn !

Dressing:
1 eetlepel witte balsamico-azijn
3 eetlepels goede olijfolie
1/2 eetlepel acacia honing
versgemalen peper en zout
mespunt pittige mosterd
2 theelepels gedroogde oregano


Crema di balsamico om te garneren


Verder heb je nodig


Kleine koekenpan
mooie borden voor de salade
vergiet
kommetje voor de dressing

Super lekkere zomerse lunchsalade; ook lekker voorgerecht.
Super lekkere zomerse lunchsalade;  ook lekker voorgerecht.

Warm weer? Maak dan deze verrukkelijke lunchsalade met diverse soorten fruit, rauwe ham en pecorino, overgoten met een zalige balsamico-dressing. De combinatie van fruit met het licht zoute van de ham en de kaas is verrrukkelijk.
2e Pinksterdag 2014 lekker buiten op ons terras hiervan genoten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij 2 plakken ham in kleine stukjes en bak deze in een droge koekenpan knapperig. Laat wat afkoelen.

Was de sla en de basilicum. Scheur de sla en basilicum in kleinere stukken en meng deze door elkaar.

Maak de perziken schoon. Snij deze in plakjes.
Maak de aardbeiden schoon. Halveer deze.
Was de blauwe bessen.

Snij dunne plakjes van de percorinokaas met een dunschiller of kaasschaaf.

Bereidingswijze

Verdeel de sla over de borden.

Verdeel het fruit over de sla.

Maak in het midden van het bord een hoopje van de ham (zie foto)

Verdeel de gebakken ham over de perziken.

Verdeel de plakjes kaas over de borden.

Klop van de ingredienten onder "dressing" een lekkere dressing en verdeel deze over de borden.

Garneer met een streep crema di balsamico.

Serveertip

Heerlijk met warm stokbrood.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top