1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Asperges 'saltimbocca'

Asperges 'saltimbocca'

Door: Aspergecentrum

  • Nederlands,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-06-2014

Ingrediënten 4 personen


800 gr. witte en/of groene asperges, 150 gr. parmaham, 3-4 takjes salie, alleen de blaadjes, olijfolie extra vierge, fleur de sel (zeezout), - barbecue


Asperges 'saltimbocca'
Asperges 'saltimbocca'

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant, Kook de asperges in een bodem water met zout 12 min, Neem de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken, Leg op elke asperge een (klein) salieblaadje, Wikkel er 1-2 plakjes ham om, Rooster de asperges op de hete barbecue in 5-6 min. bruin en gaar, Leg ze op een schaal, sprenkel er extra vierge olijfolie over en bestrooi met fleur de sel.

Serveertip

Leg de asperges op de barbecue eventueel in een hamburgerklem om ze makkelijker te draaien. Slecht weer? Roosteren in de grillpan is ook heerlijk!



Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top