1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. KERRIESULT

KERRIESULT

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-06-2014

Ingrediënten 1 personen


3kg beesskenkels ( gebruik ook graag 'n mengsel van vark-pootjies ("Trotters") "Eisbeins" en skaap-skenkels! )
15ml swartpeper en sout
3 middelslag uie
30ml sonneblomolie
30ml kerriepoeier
15ml borrie
375ml bruinasyn
30ml appelkooskonfyt of perskeblatjang
2ml gemaalde koljander



KERRIESULT
KERRIESULT
KERRIESULT
KERRIESULT

Een Suid-Afrikaanse lekkerny.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bedek die vleis met koue water, geur met sout en peper en prut tot baie sag.
Skil die uie en sny dit in skywe.
Verhit die olie en soteer die uie, kerriepoeier en borrie daarin.
Voeg die res van die bestanddele by die kerriemengsel, verhit stadig tot kookpunt en laat afkoel.
Ontbeen die vleis en sny dit in klein stukkies op.
Voeg die kerriemengsel by die vleis en prut dit 'n uur lank.
Giet dit in 'n nat bak en laat afkoel.
Bedek die bak met kleefplastiek en plaas die sult in die yskas om te stol.
Dit kan tot 2 weke in die yskas gebe word.

Bron

Http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.nl/2013/02/maak-van-sult-brawn.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top