Burritos met chorizoworstjes
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Meestal wordt er gehakt gebruikt voor Burritos maar ik had Chorizo chipolataworstjes liggen en het leek me lekker om het daar mee te maken. Zo gezegd zo gedaan. En het resultaat was heerlijk. Ik heb ook nog een jalapeno gebruikt maar dat is alleen voor mensen die van erg pittig houden. Als je niet van echt heet houd dan laat je die gewoon weg.
Om af te blussen is het lekker om er guacemole en zure room bij te serveren.
Ingrediënten 6 personen
6 grote bloemtortillas600 gram chipolata Chorizoworstjes (of gehakt of droge chorizoworst)
140 gram mais (klein blikje)
420 gram kidneybonen (blikje)
1 zakje kruidenmix voor burritos
4 tomaten
1 ui
1 paprika (groen)
4 tenen knoflook
1 jalapeno (als je van pittig houd)
200 gram geraspte cheddar
koriander om te garneren
Bereidingswijze
verhit een beetje olijfolie in een pan en bak daarin de stukjes worst
voeg de knoflook en jalapeno toe
doe er dan de fijngesneden ui, paprika en tomaat bij
laat dit eventjes bakken en voeg dan de mais en kidneybonen
als het nog te dun is bind het geheel een beetje met een maizenapapje (eetlepel maizena opgelost in water)
doe een schep van het mengsel midden op een bloemtortilla en vouw deze dicht tot een pakketje
leg ze omgekeerd op een bakplaat en strooi en de geraspte cheddar over
zet ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is
garneer met koriander
Serveertip
Met guacemole en zure room.