Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Romige pasta met kip en champignons

Romige pasta met kip en champignons

Door: Fressnapf

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2014

Ingrediënten 4 personen


300 gr penne (of pasta naar keuze)
500 gr kipfilet
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 bosje lente ui
400 gr kastanje champignons
400 ml slagroom
2 e tomatenpuree (klein blikje)
2 t kerriepoeder
2 t paprikapoeder, zoet
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
2 e vers gesnipperde peterselie
olijfolie
80 gr geraspte grana padano


Verder heb je nodig


Kookpan, hapjespan

Romige pasta met kip en champignons
Romige pasta met kip en champignons

Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook pasta in een pan met zout water al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de kipfilet in hapklare brokken, snijd lente uitjes in dunne ringen, paprika schoonmaken en in blokjes snijden en champignons in kwarten, knoflook persen. Doe olijfolie in een Hapjespan, laat heet worden en braad kip aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan champignons, paprika en lente uitjes toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg de helft van de room toe met kerriepoeder, paprikapoeder en tomatenpuree en laat even meekoken. Dan de rest van de room met geperste knoflook en al roerend even laten meekoken. Proef en breng hoog op smaak met peper en zout. Pasta afgieten en meng deze door de saus in de hapjespan. De smaken trekken dan een beetje in de pasta. Zet de pan op tafel, schep op en garneer op het bord af met wat vers gesnipperde peterselie en bestrooi met een beetje geraspte grana padano (zakjes zijn te koop bij AH en de Lidl). Smullen want dit is erg lekker.

Serveertip

Geef er een lekkere frisse salade bij.



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top