
300 gr penne (of pasta naar keuze)
500 gr kipfilet
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 bosje lente ui
400 gr kastanje champignons
400 ml slagroom
2 e tomatenpuree (klein blikje)
2 t kerriepoeder
2 t paprikapoeder, zoet
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
2 e vers gesnipperde peterselie
olijfolie
80 gr geraspte grana padano
Kookpan, hapjespan
Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op.
Kook pasta in een pan met zout water al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de kipfilet in hapklare brokken, snijd lente uitjes in dunne ringen, paprika schoonmaken en in blokjes snijden en champignons in kwarten, knoflook persen. Doe olijfolie in een hapjespan, laat heet worden en braad kip aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan champignons, paprika en lente uitjes toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg de helft van de room toe met kerriepoeder, paprikapoeder en tomatenpuree en laat even meekoken. Dan de rest van de room met geperste knoflook en al roerend even laten meekoken. Proef en breng hoog op smaak met peper en zout. Pasta afgieten en meng deze door de saus in de hapjespan. De smaken trekken dan een beetje in de pasta. Zet de pan op tafel, schep op en garneer op het bord af met wat vers gesnipperde peterselie en bestrooi met een beetje geraspte grana padano (zakjes zijn te koop bij AH en de Lidl). Smullen want dit is erg lekker.
Geef er een lekkere frisse salade bij.
barneyhijweege887 29-10-2016
Zeer lekker recept. Ben een beginnend pasta maker en dit is tot nu echt mijn favoriet. Heerlijke volle en romige smaak. Echte aanrader.
buddy73 10-09-2016
Ik heb hem bewaard om het eens te maken, denk wel dat ik kookroom gebruik daar ik niet zo van de slagroom ben, en beter bestand ben tegen kookroom,
ben benieuwd hoe het smaken gaat!
Petrabrosens1975 16-03-2016
Wat een super lekker recept. Ik heb het net gegeten. Zonder paprikapoeder maar met rode peperpasta... heerlijk! En volkoren pasta!
Connie1971 20-06-2015
Erg lekker dank je wel deze komt vaker op tafel
marie-france 10-07-2014
Hoi Alex, vanavond gegeten. Voor herhaling vatbaar!! Ik heb alleen de slagroom vervangen door creme fraiche. Het was heerlijk!!