Romige pasta met kip en champignons

  • Internationaal,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2014
  • Romige pasta met kip en champignons

    Romige pasta met kip en champignons

    Romige pasta met kip en champignons

Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr penne (of pasta naar keuze)
500 gr kipfilet
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 bosje lente ui
400 gr kastanje champignons
400 ml slagroom
2 e tomatenpuree (klein blikje)
2 t kerriepoeder
2 t paprikapoeder, zoet
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
2 e vers gesnipperde peterselie
olijfolie
80 gr geraspte grana padano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, hapjespan

Bereidingswijze

Kook pasta in een pan met zout water al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de kipfilet in hapklare brokken, snijd lente uitjes in dunne ringen, paprika schoonmaken en in blokjes snijden en champignons in kwarten, knoflook persen. Doe olijfolie in een hapjespan, laat heet worden en braad kip aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan champignons, paprika en lente uitjes toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg de helft van de room toe met kerriepoeder, paprikapoeder en tomatenpuree en laat even meekoken. Dan de rest van de room met geperste knoflook en al roerend even laten meekoken. Proef en breng hoog op smaak met peper en zout. Pasta afgieten en meng deze door de saus in de hapjespan. De smaken trekken dan een beetje in de pasta. Zet de pan op tafel, schep op en garneer op het bord af met wat vers gesnipperde peterselie en bestrooi met een beetje geraspte grana padano (zakjes zijn te koop bij AH en de Lidl). Smullen want dit is erg lekker.

Serveertip

Geef er een lekkere frisse salade bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

barneyhijweege887 avatar
barneyhijweege887 29-10-2016

Zeer lekker recept. Ben een beginnend pasta maker en dit is tot nu echt mijn favoriet. Heerlijke volle en romige smaak. Echte aanrader.

buddy73 avatar
buddy73 10-09-2016

Ik heb hem bewaard om het eens te maken, denk wel dat ik kookroom gebruik daar ik niet zo van de slagroom ben, en beter bestand ben tegen kookroom, ben benieuwd hoe het smaken gaat!

Petrabrosens1975 avatar
Petrabrosens1975 16-03-2016

Wat een super lekker recept. Ik heb het net gegeten. Zonder paprikapoeder maar met rode peperpasta... heerlijk! En volkoren pasta!

Connie1971 avatar
Connie1971 20-06-2015

Erg lekker dank je wel deze komt vaker op tafel

marie-france avatar
marie-france 10-07-2014

Hoi Alex, vanavond gegeten. Voor herhaling vatbaar!! Ik heb alleen de slagroom vervangen door creme fraiche. Het was heerlijk!!

adeline43 avatar
adeline43 06-07-2014

Dit is ook weer zo'n heerlijk recept van je! Ik neem hem mee, bedankt! Groetjes, Adeline

pjotertje avatar
pjotertje 02-07-2014

Vandaag gemaakt. De kinderen hebben genoten. Ik heb alleen 200 Ml slagroom gebruikt 400 vind ik iets te veel.

DeboraD avatar
DeboraD 21-06-2014

Gisteren gemaakt en smaakte heerlijk. Onze puberdochter baalde dat er alweer iets nieuws op tafel stond maar zei na twee happen..."Dit wil ik volgende week wel weer eten". Komt dus vaker bij ons op tafel.

moniquek1 avatar
moniquek1 17-06-2014

Heb je recept vandaag gemaakt ik vond het heerlijk ,dank je wel groetjes Monique

Harry66 avatar
Harry66 16-06-2014

Ben een liefhebber van pasta, probeer het binnenkort, bedankt, Harry

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten