Tiramisly

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2014
  • Tiramisly

    Tiramisly

    Tiramisly

Ik ben zelf gek op Tiramisu maar mij Australische vriendin met de bijnaam Sly houdt niet van koffie in haar nagerechten, dus maakte ik een alternatief genaamd Tiramisly. Hier in had ik koffie vervangen met citroen. Dit was zon groot succes dat ik besloten heb op het online te zetten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr Mascarpone
250 gr geklopte Slagroom
3 Eieren
2 Limoenen
3 el Suiker
flinke scheut Citroen limonade siroop
25 cl Lemoncello
Cacao poeder
1 pak lange vingers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote kom
Garde
Maat beker
Mixer
Grote schaal
Rasp
Spatel
Zeefje

Voorbereiding

1. Split het ei geel en ei wit, en klop het ei wit tot dat het stijf is.
2. Rasp de schil van de limoenen en hou het apart.
3. Pers de limoenen en hou het spa ook apart

Bereidingswijze

Doe het ei geel, de mascarpone, slagroom, suiker, limonade siroop, en limoensap, en limoen rasp in een grote kom en mix het door elkaar.
Vouw daarna voorzichtig het geklopte ei wit door de mix heen.

Doe een flinke scheut Lemoncello in een kom en duw de lange vingers er stuk voor stuk in zodat ze er nat van zijn.

Maak daarna een laag van lange vingers in een grote schaal, en giet de helft van de mix er over. Strooi daarna cacao poeder over de laag met behulp van de zeef. Herhaal dit nogmaals zodat er 2 lagen zijn. Bewaar het geheel in de koelkast voor een uurtje of langer.

Eet smakelijk en laat me weten wat je er van vond.

groeten Bart Slegt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten