Hamburger Mexican style
Heel veel laagjes, goed gevuld en toch niet enorm zwaar door de healthy salsa en romige guacamole.
Ingrediënten 2 personen
- 2 hamburgers, liefst biologisch- 8 kleine wrapsVoor de salsa:
- 1 klein blikje ma
- 3 tomaten, in blokjes gesneden
- 1/2 rode ui, in blokjes gesneden
- 1 jalapes peper zonder zaadjes (tenzij je van heel spicy houdt, dan laat je ze erin), fijn gesneden
- handje koriander, gesneden
- sap van 1 limoen
- zout en peperVoor de guacamole:
- 2 rijpe avocados
- een kwart rode ui, fijngesneden
- sap van 1 1/2 limoen
- snuf zeezout
- halve rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
Bereidingswijze
- Maak allereerst de salsa: doe de ma, tomaten, rode ui, rode peper, koriander en limoensap in een kom, breng op smaak met peper en zout en zet weg.
- Maak vervolgens deguacamole:schil de avocados, verwijder de pit en prak het vruchtvlees in een kom samen met de limoensap, rode ui, rode peper en zout tot een romig en lichtgrof mengsel. Zet weg.
- Verwarm een grillpan ofbarbeque, bak je burgers om en om met mooie grillstreepjesgoudbruin. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je burger, gemiddeld duurt het zon 10 minuten.
-Bak ondertussenin een droge koekenpande wraps om en om inenkele seconden warm en lichtbruin. Letgoed op, want dit gaat om middelhoog vuur best rap.
- Snijd dan met een kommetjeter grootte van je burger rondjes uit de wraps. Gooi je restjes wraps niet weg!
- Neemdan een wraprondje, bestrooi deze met de salsa, leg hierop weer een velletje, beleg deze met de burger,dan weer een wrapwelke je besmeert met quacamole en maak je burger af met een wrapvelletje gevolgd door eenprikker dieje door alle lagen prikt.
- Herhaaldestapjes voor detweede burger.
-Snijd de restjes wrap in stukjes, bak deze in wat olie met een snuf paprikapoeder en zout tot ze knapperig engoudbruin zijn.
- Serveer de burgers metje zelfgemaakte tortillachipsen eventueeleen schaaltjeketchup.
Bron
www.chickslovefood.com