Linzensalade met zelfgedroogde tomaten

Omdat zelf gedroogde tomaatjes nu eenmaal lekkerder zijn en je keuken heerlijk laten ruiken!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram trostomaatjes of romaatjes
balsamico azijn
olijfolie
peper
zeezout
paar takjes tijm
1 rode ui
rodewijnazijn
wat gemengde sla of rucola
1 blik linzen (van 400 gram)
paar eetlepels olijfolie
peterselie en eventueel andere groene kruiden
1 kleine appel
50 gram geitenkaas of feta
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat op een stuk bakpapier. Leg de takjes tijm erop, wat peper en zeezout erover. En besprenkelen met olijfolie en balsamico. Zet 80 tot 90 minuten in de oven en laat ze daarna iets afkoelen.Snij de rode ui in dunne halve ringen. Doe in een kom met een paar eetlepels rodewijnazijn en wat zout. De ui wordt dan lekker zacht.

Bereidingswijze

Doe de gemengde sla of rucola in een grote schaal en voegd de uitgelekte linzen toe (die kunnen eventueel eerst wat warm worden gemaakt voor een lauwwarme salade).
Meng er de rode ui door met de kaas in kleine blokjes, appel in stukjes, tomaten, de groene kruiden en peper en zout naar smaak. Het tomatenvocht van de bakplaat giet je er overheen, eventueel met een extra scheut olijfolie.

Bron

www.bruinebonenbende.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claus_v_d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten