Linzensalade met zelfgedroogde tomaten
Omdat zelf gedroogde tomaatjes nu eenmaal lekkerder zijn en je keuken heerlijk laten ruiken!
Ingrediënten 2 personen
200 gram trostomaatjes of romaatjesbalsamico azijn
olijfolie
peper
zeezout
paar takjes tijm
1 rode ui
rodewijnazijn
wat gemengde sla of rucola
1 blik linzen (van 400 gram)
paar eetlepels olijfolie
peterselie en eventueel andere groene kruiden
1 kleine appel
50 gram geitenkaas of feta
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat op een stuk bakpapier. Leg de takjes tijm erop, wat peper en zeezout erover. En besprenkelen met olijfolie en balsamico. Zet 80 tot 90 minuten in de oven en laat ze daarna iets afkoelen.Snij de rode ui in dunne halve ringen. Doe in een kom met een paar eetlepels rodewijnazijn en wat zout. De ui wordt dan lekker zacht.
Bereidingswijze
Doe de gemengde sla of rucola in een grote schaal en voegd de uitgelekte linzen toe (die kunnen eventueel eerst wat warm worden gemaakt voor een lauwwarme salade).
Meng er de rode ui door met de kaas in kleine blokjes, appel in stukjes, tomaten, de groene kruiden en peper en zout naar smaak. Het tomatenvocht van de bakplaat giet je er overheen, eventueel met een extra scheut olijfolie.
Bron
www.bruinebonenbende.nl